Managed hosting door True

Kascommissie BTG zegt vertrouwen in RvT op

Aanleiding is schorsing directeur/bestuurder Richard Den Uijl

 

De kascommissie van de Nederlandse Vereniging van Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers (BTG) heeft de leden gemeld geen vertrouwen meer te hebben in de huidige raad van toezicht (rvt). Volgens de commissie verleent de rvt onvoldoende medewerking aan de adequate beantwoording van de door de kascommissie gestelde vragen over het financiële beleid bij dochteronderneming TGG. Directe aanleiding om het vertrouwen op te zeggen is de schorsing van bestuurder/directeur Richard den Uijl. De kascommissie adviseert de leden om zo spoedig mogelijk een algemene ledenvergadering te organiseren waarin zij en Den Uijl een toelichting kunnen geven.

In het bericht aan de leden stelt de kascommissie dat de raad van toezicht de schorsing van bestuurder/directeur Richard den Uijl ook niet heeft gemotiveerd. De rvt komt volgens de commissie niet verder dan de mededeling dat Den Uijl is geschorst wegens 'ontwikkelingen in de afgelopen maanden en laatstelijk uw weigering om op vrijwillige basis terug te treden als bestuurder'. Apart is dat juist op de algemene ledenvergadering van begin oktober werd afgesproken dat Den Uijl leiding zou geven aan een onderzoek, uitgevoerd door een externe partij, met als doel eindelijk antwoord te krijgen op de kascommissievragen.

Bram Cool, lid van de kascommissie van BTG en werkzaam bij Ezwim, wil geen commentaar geven op de gang van zaken en verwijst naar BTG. Directeur-bestuurder Den Uijl was als woordvoerder nog niet in staat een reactie te geven.

Machtsstrijd

Het rommelt al maanden bij de BTG en het commerciële dochterbedrijf TGG. BTG wil inzicht krijgen in de cijfers van TGG maar directeur Cees Tromp en de raad van commissarissen van TGG houden dit vooralsnog tegen. Het optreden van de raad van toezicht van BTG in deze machtsstrijd is onduidelijk. De rvt onder leiding van voorzitter Dick van Schoonveld (ex-Stratix) maakt de indruk samen met de raad van commissarissen en directeur Tromp van TGG een blok te vormen tegenover de directeur-bestuurder, de kascommissie en de leden van de BTG.

Opmerkelijk is verder dat de raad van toezicht uit elkaar dreigt te vallen. Een lid - Gwan Kho (Mediq) - heeft zijn functie neergelegd en een andere, Lex Smit (Siemens), overweegt dit. Beiden vinden dat de communicatie binnen de vereniging over de kascommissie-vragen een negatieve invloed kan hebben op hun banen en hun werkgevers. Naast Van Schooneveld maakt Jan-Hein Bastiaenen (Strict) nog deel uit van de rvt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4948533). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.