Managed hosting door True

Leegloop dreigt bij raad van toezicht BTG

 

Voorzitter hamer

De nieuwe raad van toezicht (rvt) van de Nederlandse Vereniging van Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers (BTG), die begin dit jaar is benoemd, dreigt alweer te worden gehalveerd. Een lid, Gwan Kho (Mediq), heeft zijn functie neergelegd; een ander - penningsmeester Lex Smit (Siemens) overweegt hetzelfde te doen. Aanleiding is de kritische toonzetting van een aantal e-mails vanuit de ledenkring over het functioneren van de raad van toezicht BTG.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 8 oktober jongstelden blijkt rvt-lid, Gwan Kho (Mediq) zijn functie in overleg met zijn werkgever te hebben neergelegd. Hij stelt zijn portefeuille ter beschikking (al is hem nog geen decharge verleend). Aanleiding is de kritische toonzetting van een aantal e-mails vanuit de ledenkring over het functioneren van de raad van toezicht BTG. Die zou niet handelend genoeg optreden om de vragen, die de kascommissie van de BTG over het financiële beleid van dochterbedrijf Telegrootgebruik BV (TGG), afdoende te laten beantwoorden.

Navraag bij Kho leert dat zijn werkgever vindt dat eventuele negatieve publiciteit schade kan berokkenen aan het werk dat hij bij Mediq doet. Hij erkent dat er meningsverschillen bestaan over de manier van aansturing van TGG door BTG en dat de moeizame communicatie tussen 'moeder' en 'dochter' een 'punt van aandacht is.' Volgens Kho zijn een hoop zaken terug te voeren op spraakverwarring en 'wordt er momenteel veel energie gestoken in het oplossen van de misverstanden.' Hij wijst er op dat Mediq al jarenlang een tevreden klant is van TGG en dat daar in zijn optiek niet de problemen liggen, ook niet op financieel vlak.

Verbouwing

Maar op de alv blijkt ook dat penningmeester Lex Smit (Siemens) zich op zijn positie beraadt, na eveneens ruggespraak met zijn werkgever te hebben gevoerd. Hij wil in een telefonische reactie weinig kwijt over de situatie, behalve dan dat hij nog steeds in het bestuur zit. Op de vraag of meespeelt dat rvt-leden aansprakelijk kunnen worden gesteld bij financiële malversaties wil hij niet ingaan. Stemmingmakerij, vindt Smit deze vraag en dat geldt in zijn ogen voor meer zaken waar tijdens de alv over is gediscussieerd, zoals over de verbouwing van de zolder van villa Heidestein in Driebergen - het bolwerk van TGG - voor privégebruik.

Lees de twee achtergrondenverhalen over BTG en TGG:

Gerommel bij BTG en TGG houdt aan

Machtsstrijd om aansturing BTG en TGG

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4933703). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.