Managed hosting door True

Vodafone investeert 270 miljoen extra in netwerk

 

Om zijn positie te versterken investeert Vodafone Nederland de komende drie jaar circa 270 miljoen euro extra in zijn mobiele en vaste netwerk. Het telecombedrijf steekt dat geld onder andere in zijn innovatieprogramma Fast Forward, waarvan de uitrol van het 4G-netwerk onderdeel is. Daarnaast is het extra geld bestemd voor het verder verkleinen van zijn afhankelijkheid van KPN voor het aanbieden van vaste triple play-breedbanddiensten (internet, televisie, telefonie).

Vodafone Nederland deed deze aankondiging in het kader van de bekendmaking van zijn voorlopige halfjaarcijfers. Het telecombedrijf boekte in de periode april tot en met september 2013 - de eerste zes maanden van het huidige gebroken boekjaar - een operationele omzet van 893,5 miljoen euro. Dit is een daling van 4,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. De telco wijst er op dat de totale markt in deze periode met 6,5 procent kromp. Het totale aantal Vodafone-aansluitingen daalde op de Nederlandse markt licht naar bijna 5,3 miljoen.

Toch stelt het bedrijf dat het zijn marktaandeel in alle segmenten - budget en premium, consumenten en zakelijk -  wist te verstevigen. In het midden- en kleinbedrijf groeide het aantal klanten zelfs met meer dan 50 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. Op de zakelijke markt blijft Vodafone investeren in een breed aanbod van diensten die vast en mobiel integreren, zoals de cloudtelefoniedienst One Net PBX.

Afgelopen mei nam Vodafone nog Wiericke over, een specialist in triple play-breedbanddiensten via glasvezel. Deze overname is in lijn met de strategie van Vodafone om zijn positie op de markt voor vaste breedbanddiensten uit te breiden en minder afhankelijk te zijn van KPN voor het aanbieden hiervan. De telco kan zijn klanten in de vier grote steden in de Randstad en Maastricht inmiddels 4G-dekking bieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4924397). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.