Managed hosting door True

Brandweer vervangt C2000-portofoons

 

De brandweer vervangt in 15 van de 25 veiligheidsregio's zijn portofoons en mobilofoons. Voor de levering van de apparatuur en aanvullende diensten loopt een aanbesteding die wordt geco├Ârdineerd door de brandweer Midden- en West-Brabant. Opmerkelijk daarbij is dat de objectportofoons, waarmee brandweerlieden ter plekke direct met elkaar kunnen praten, niet meer gebruikmaken van het communicatiesysteem C2000 voor de zwaailichtensector. De gunning van de opdracht staat gepland op 15 januari 2014.

Voor De Telegraaf is deze keuze aanleiding om te melden dat de brandweer voor een belangrijk deel definitief zijn handen aftrekt van het omstreden communicatiesysteem C2000. Dat is te stellig geformuleerd, omdat er in de aanbesteding ook gevraagd wordt om nieuwe Tetra C2000-portofoons voor bevelvoerenden, Tetra C2000-mobilofoons met bijbehorende bedienterminal en conventionele P2000-pagers (zonder terugmelding).  

Volgens de brandweer is uit testen gebleken dat er goedkopere en vooral betere portofoons zijn dan de C2000-objectportofoonsapparaten. De te leveren objectportofoons dienen voorzien te zijn van de aan de brandweer toegewezen 16 UHF-frequenties.

De C2000-apparatuur bleek de afgelopen jaren een aantal keren niet goed te werken bij onderlinge communicatie van hulpverleners. Met het systeem ging het onder meer mis bij de crash met een toestel van Turkish Airlines, de strandrellen bij Hoek van Holland en de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn. Brandweerlieden konden door storingen nauwelijks contact met elkaar maken.

Interregionale Brandweer Aanbesteding Radio Communicatiemiddelen (IBARC)

 

Gevraagde apparatuur

Periode 2014 t/m 2017

Objectportofoons

6216 stuks

Tetra C2000-portofoons bevelvoerenden

4505 stuks

Tetra C2000-mobilofoons

1730 stuks

Bedienterminal voor mobilofoon uit 1C

  905 stuks

Conventionele P2000-pagers

5171 stuks

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4923768). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.