Managed hosting door True

Groep investeerders doet bod op BlackBerry

 

Winst

Een groep investeerders onder leiding van Fairfax Financial Holdings heeft bijna 3,5 miljard euro (4,7 miljard dollar) geboden voor 90 procent van de aandelen in BlackBerry. Fairfax zelf heeft al de overige 10 procent aandelen in handen. De komende zes weken volgt er een boekenonderzoek waarna wordt besloten of de overname definitief wordt doorgezet. Tot die tijd kunnen andere bedrijven ook nog een bod op BlackBerry doen.

Als BlackBerry definitief wordt overgenomen, verdwijnt het bedrijf van de beurs. Het bedrijf heeft de slag op de smartphonemarkt gemist en zag zich de afgelopen jaren voorbij gestreefd worden door Apple en Samsung. Ingrijpen was noodzakelijk en recent werd zelfs aangekondigd dat er nog eens 4500 banen, 40 procent van het overgebleven aantal banen, bij het bedrijf gingen verdwijnen. De ontslagronde is een gevolg van het besluit om de consumentenmarkt te verlaten en zich volledig te gaan richten op het bedrijfsleven.  Deze ontslagronde volgde op een eerdere ronde uit 2012 waarin ook al duizenden mensen hun baan verloren. In 2011 waren er al tweeduizend mensen ontslagen.

Als BlackBerry wordt overgenomen, dan is dat de tweede grote overname in de markt voor mobiele telefonie in korte tijd. Recent nam Microsoft ook al het Finse Nokia over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4879718). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.