Managed hosting door True

América Móvil trekt overnamebod KPN niet in

 

América Móvil houdt ondanks de opgeworpen beschermingswal vooralsnog vast aan zijn ongevraagde, openbare bod in contanten op alle uitstaande gewone aandelen KPN. Er lopen hierover continue gesprekken met KPN. De Mexicanen houden vast aan het eerdere bod van 2,40 euro per aandeel. Het is de intentie van América Móvil om deze maand nog een officieel overnamebod in te dienen bij de financiële waakhond AFM.

América Móvil maakt wel een voorbehoud. Als de Stichting Preferente Aandelen B KPN bezwaar blijft hebben tegen het bod van het telecomconcern van Carlos Slim en de recent opgeworpen beschermingswal overeind houdt, behouden de Mexicanen zich het recht voor het bod in te trekken. Voor Slim zou inlijving van KPN de eerste overname buiten Noord- en Zuid-Amerika betekenen. Door het verkrijgen van een meerderheidsbelang verwacht het bedrijf KPN beter te kunnen ondersteunen in de hectische Europese telecommarkt, meldt het in een persverklaring.

KPN

Jos Streppel, voorzitter van de raad van commissarissen van KPN en Eelco Blok, voorzitter van de raad van bestuur en chief executive officer van KPN, stellen in een gemeenschappelijke verklaring: 'Wij zijn bezig met een zorgvuldig proces met betrekking tot het voorgenomen bod. De belangen van onze aandeelhouders, medewerkers, klanten en andere belanghebbenden worden in dit proces zorgvuldig bekeken en afgewogen op financiële en niet-financiële zaken, waaronder het belang van de vitale rol van KPN in de Nederlandse maatschappij. Wij begrijpen dat er veel vragen zijn over het voorgenomen bod. Wij hechten veel waarde aan het vertrouwelijk voeren van deze gesprekken en verwachten op een later moment meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.'

Vitaal belang

De opmerking over de vitale rol van KPN in de Nederlande maatschappij verwijst met name naar de diverse vitale ict- en telecominfrastructuren die het bedrijf voor de overheid ondersteunt. Begin september liet Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (Nctv), weten onderzoek te laten doen naar de vraag of de vitale overheidsinfrastructuur in gevaar komt als KPN verkocht wordt aan América Móvil.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4870237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.