Managed hosting door True

Neelie Kroes wil één Europese telecommarkt

 

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft een plan ingediend om de versnipperde Europese telecommarkt te consolideren tot één grote markt. Zodoende kunnen de kosten voor bellen en internetten over de grens verlaagd worden en kan er een maximumtarief voor internetroaming ingesteld worden. Ook pleit Kroes voor meer consumentenbescherming en wil ze dat de verschillende frequenties worden gestroomlijnd naar Europese maatstaven.

Een dergelijke ingreep hangt al langer in de lucht. Op dit moment is de Europese telecommarkt opgedeeld in achttien, voornamelijk regionale deelmarkten. Hierdoor blijven de prijzen voor het gebruik van de netwerken onnodig hoog. Door de deelmarkten samen te voegen ontstaat er een transparanter prijsmodel en hoeven aanvullende kosten voor het gebruik van buitenlandse netwerken niet meer te worden doorberekend.

Kroes moet haar voorstel nog wel presenteren. Dat is al twee keer met een dag uitgesteld, maar waarschijnlijk zal zij vandaag, donderdag 12 september 2013, het wel toelichten. Het uitstel volgt zeer waarschijnlijk nadat de Europese Commissie zich tegen verschillende onderdelen van haar voorstel heeft verzet. Het zou dan vooral gaan om Kroes haar paradepaardje, de netneutraliteit. Kroes wil dat grote bedrijven prioriteiten kunnen inkopen bij internetaanbieders. Hier zijn haar collega-eurocommissarissen het niet allemaal mee eens.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4870216). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.