Managed hosting door True

Megadeal tussen Verizon en Vodafone bijna rond

 

De onderhandelaars van het Amerikaanse telecombedrijf Verizon en Vodafone hebben overeenstemming bereikt over het uitkopen van Vodafone. De Britse branchegenoot heeft nog een belang van 45 procent in Verizon Wireless en zou dit voor maar liefst honderddertig miljard dollar - deels in contanten, deels in aandelen Verizon - van de hand willen doen. Dat meldt The Wall Street Journal. De Amerikaanse zakenkrant benadrukt dat de deal nog moet worden goedgekeurd door de bestuursraden van beide telco's.

Verizon en Vodafone hebben al vaker gepraat over een loskoppeling van de joint venture maar konden het tot nu toe niet eens worden over de voorwaarden. Mocht de transactie definitief doorgaan dan wordt Verizon volledig eigenaar van Verizon Wireless. De mobiele activiteiten zorgen al voor een groot deel van de omzet van het Amerikaanse concern (2012: honderdzestien miljard dollar).

De telecommarkt in de Verenigde Staten is volop in beweging. Zo nam telecomgigant AT&T kortgeleden de Amerikaanse prepaid draadloze netwerkleverancier Leap Wireless International over. Eerder al kocht T-Mobile (Deutsche Telekom) pre-paid carrier MetroPCS en lijfde het Japanse Softbank Sprint Nextel in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4811575). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.