Managed hosting door True

América Móvil steunt KPN in verkoop E-Plus

 

Duimen

Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil staat achter KPN in de beoogde verkoop van E-Plus aan Telefónica Deutschland. Met de steun van zijn grootste aandeelhouder is KPN een stap dichter bij de daadwerkelijke verkoop van zijn Duitse dochter. Overigens moeten nog wel de overige aandeelhouders zich over de verkoop uitspreken. Dit gebeurt 2 oktober 2013.

Om América Móvil over de streep te trekken, heeft KPN nog flink moeten onderhandelen. Zo zal de verkoop 8,55 miljard euro opleveren in plaats van de eerder ingeschatte 8,1 miljard euro. Ongeveer vijf miljard euro daarvan wordt gebruikt om de financiële flexibiliteit van KPN te vergroten en de uitvoering van de strategie in Nederland en België te ondersteunen. Daarnaast krijgt KPN 20,5 procent belang in Telefónica Deutschland in plaats van de eerder overeengekomen 17,6 procent.

Merknaam blijft behouden

Inmiddels staan de raden van bestuur en commissarissen unaniem achter het verkopen van E-Plus. Met de steun van zijn grootste aandeelhouder América Móvil lijkt de verkoop aanstaande. Met het grotere belang van KPN in Telefónica Deutschland blijft de Nederlandse telecomgigant interessant voor América Móvil om volledig over te nemen. Het zet zijn bod in ieder geval door. Daarbij heeft het bedrijf toegezegd dat het hoofdkantoor van KPN in Den Haag blijft en de merknaam behouden blijft.

Daarnaast gaat América Móvil investeren in KPN om het bedrijf groter op de thuismarkt te laten worden. Het Mexicaanse telecomconcern wil in spetember een officieel bod op KPN-aandelen gaan uitbrengen. Mocht er minder dan 95 procent hiervan worden verworven, dan blijft KPN op de Amsterdamse beurs en schikt América Móvil zich in de rol van grootaandeelhouder. América Móvil wil via KPN meer voet aan de grond krijgen in de Europese telecommarkt. Daarbij aast het Mexicaanse bedrijf vooral op de Duitse markt, omdat hier nog groei in zit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4802895). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.