Managed hosting door True

Werknemer wil toetsen bij zijn tablet

 

Vrouw tablet

Van de werknemers die aangeven het liefst met een tablet te werken, wil 62 procent er graag een toetsenbord bij gebruiken, blijkt uit onderzoek door marktonderzoeksbureau Forrester. Van de ondervraagden zegt 27 procent een draadloos toetsenbord te prefereren, 35 procent wil een toetsenbord waarop de tablet vast wordt aangesloten met een soort docking station.

Forrester hield het onderzoek onder ruim duizend kenniswerkers in Noord-Amerika en Europa. ‘Hoewel de behoefte aan een toetsenbord relatief afneemt, zullen toetsenborden niet snel verdwijnen’, schrijft onderzoeker J.P. Gownder.

Het merendeel van de tablets die in gebruik zijn bij Amerikaanse en Europese kenniswerkers biedt in eerste instantie alleen een aanraakscherm. De Apple iPad en verschillende Android-apparaten maken 86 procent uit van de zakelijk ingezette tablets. Toch geven veel gebruikers aan dat zij voordeel zouden hebben bij het gebruik van een toetsenbord.

Van de ondervraagden geeft 35 procent de voorkeur te geven aan een toetsenbord dat van de tablet een soort laptop maakt. Populaire leveranciers zijn Logitech en Zagg voor de iPad en Lenovo’s ThinkPad Tablet 2 met Bluetooth-toetsenbord in de Windows-omgeving.

Galaxy Tab

Nog eens 27 procent zegt een toetsenbord bij de tablet te willen, maar losgekoppeld. Zo biedt Samsung een volledig toetsenbord als accessoire voor gebruik in combinatie met de Galaxy Tab-apparaten. Apple’s Bluetooth-toetsenbord voorziet in dezelfde behoefte.

Voor 34 procent van de ondervraagden heeft een toetsenbord weinig nut als aanvulling op een tablet. Bij computertaken die veel invoer omvatten, ruilen zij de tablet tijdelijk in voor een andere computer. Dat percentage is laag, vindt onderzoeker Gownder. ‘Wij weten dat zo’n tachtig procent van alle medewerkers het liefst over een pc, tablet en smartphone zou beschikken, als zij het voor het kiezen hadden. Dat betekent dat een groot aantal medewerkers ook tevreden zou zijn met een tablet met toetsenbord, aangevuld met bijvoorbeeld een laptop.’

Hyper-draagbaar

Doorslaggevend is volgend Gownder dat het toetsenbord optioneel is. ‘Het moet zeker afneembaar zijn, zodat het geen afbreuk doet aan de hyper-draagbaarheid van de tablet.’

Nog eens vier procent van de ondervraagden gaf aan geen specifieke voorkeur voor een tablet met of zonder toetsenbord te hebben. Het onderzoek werd in het tweede kwartaal van 2013 gehouden onder 1070 Noord-Amerikaanse en Europese werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4799858). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.