Managed hosting door True

Vodafone zet 4G small cell-technologie in

 

Vodafone Nederland zet als eerste telecomaanbieder in Nederland en als eerste binnen de Vodafone Group 4G small cell-technologie in. Small cells zijn kleine zendmasten met een bereik van tien meter tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit van zijn netwerk op specifieke locaties nauwkeurig kan verhogen.

Vodafone is onder de noemer ‘Speed Zone’ gestart met het plaatsen van deze 4G-small cells in de Vodafone- en Belcompany-winkels, zodat klanten de voordelen van 4G in de praktijk kunnen ervaren. Vodafone zet daarnaast een combinatie van 3G- en 4G-small cells in op drukke locaties in stedelijke gebieden, waarmee het de kwaliteit van het mobiel internet op een efficiënte manier kan verbeteren. Eerder liet de operator ook weten als eerste in Europa het reguliere macronetwerk te verbeteren met Antenna Integrated Radio-antennes.

Small cells kunnen door de eigenschappen compact, licht en gering zendvermogen gemakkelijk en snel gemonteerd worden op locaties waar de capaciteit van het reguliere macronetwerk ontoereikend is. Hierdoor kunnen klanten ook op specifieke en meestal drukke stadslocaties toch profiteren van sneller mobiel internet. Door de small cells zowel voor 3G- als 4G-technologie toe te passen, verbetert Vodafone niet alleen de kwaliteit van het mobiele internet voor nieuwe 4G-klanten, maar ook voor bestaande klanten op het 3G-netwerk.

#FastForward

De inzet van small cell-technologie is onderdeel van de tweede fase van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4798719). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.