Managed hosting door True

De Unie vreest opsplitsing van KPN

 

Vakbond De Unie vermoedt dat de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim van América Móvil alleen interesse heeft in de mobiele activiteiten van KPN. De vakbond vreest voor opsplitsing, waarbij het vaste net en ‘andere minder waardevolle onderdelen’ zullen worden afgestoten. Dat zei voorzitter Reinier Castelein eerder.

‘Zo'n opsplitsing kan desastreus uitpakken voor de werkgelegenheid in Nederland en voor de kwaliteit van het vaste net’, aldus Castelein. Volgens hem wil Slim KPN en E-plus gebruiken als ‘springplank naar West-Europa’. KPN wil zijn Duitse dochter E-Plus juist verkopen.

Bestuurder Hans de Jong van De Unie noemt de continuïteit van KPN het belangrijkst. Hij vreest daarbij niet dat er werk naar het buitenland verdwijnt. ‘Door een overname kan het bedrijf zelfs verder groeien, er komt toegang tot de internationale markt. We zien hierin ook kansen.’

Hij erkent wel dat het aanbod van América Móvil niet voor iedereen een goede deal is. ‘Voor de aandeelhouders die er al langer in zitten, is dit wat zurig. De Unie hoopt niet dat dit een strijd gaat worden tussen aandeelhouders. De bal ligt KPN.’

Volledige overname

Eerder werd bekend dat het Mexicaanse telecomconcern América Móvil het Nederlandse ict-bedrijf KPN volledig wilde overnemen. Naar aanleiding van de verkoop van het Duitse E-Plus aan het Spaanse Telefónica heeft América Móvil zijn afspraken met KPN opgezegd. Hierin was vastgelegd dat het Mexicaanse bedrijf niet meer dan 30 procent van de aandelen van KPN zou verwerven. Nu deze afspraak van tafel is, heeft América Móvil een bod van 2,40 euro gedaan op alle uitstaande KPN-aandelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4798258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.