Managed hosting door True

Vodafone introduceert 4G in Randstad

 

Telecomaanbieder Vodafone verhoogt de snelheid van mobiel internet voor zijn klanten met zijn 4G-netwerk in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Tegelijkertijd voert Vodafone de snelheid van het bestaande 3G-netwerk verder op, zodat ook klanten zonder 4G-abonnement of -toestel hier direct van kunnen profiteren.

Nieuwe klanten kunnen per direct gebruik maken van het nieuwe, snellere mobiele netwerk in de Randstad. Bestaande klanten met een zogeheten Red-abonnement van Vodafone worden nog in augustus 2013 aangesloten op de snellere dienstverlening.

Bij de uitrol van 4G maakt Vodafone gebruik van een combinatie van lage (800 MHz) en hoge (1800 MHz) frequenties. De lage frequenties realiseren een grote dekking, terwijl de hoge frequenties juist zorgen voor grote capaciteit en hoge snelheden in dichtbevolkte gebieden. 4G maakt nu al theoretische maximum downloadsnelheden van 50 Mbps mogelijk, vergelijkbaar met de vaste internetverbinding die mensen thuis hebben. In de praktijk komt dit overeen met een snelheidsrange tussen de 10 en 15 Mbps.

Hoewel Vodafone verwacht dat het gebruik van 4G snel zal groeien, zal een groot deel van de klanten de komende jaren nog gebruikmaken van 3G-smartphones en -tablets. Met het oog daarop verhoogt Vodafone de snelheid van zijn bestaande 3G-netwerk door het gebruik van dual carrier-technologie. Alle data-abonnementen beschikken hierdoor per direct over theoretische maximum downloadsnelheden van ten minste 7,2 Mbps.

2G en 3G

De verbetering van het netwerk is onderdeel van fase 2 van het FastForward-programma. Hiermee verbetert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en versnelt daarnaast het netwerk voor 2G en 3G.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4795189). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.