Managed hosting door True

AT&T wil Leap Wireless voor 1,2 miljard dollar

 

Telecomgigant AT&T neemt de Amerikaanse prepaid draadloze netwerkleverancier Leap Wireless International over. AT&T betaalt vijftien dollar per aandeel, wat neerkomt op een totaal overnamebedrag van circa 1,2 miljard dollar. Leap, dat in de markt opereert onder de naam Cricket, beschikt zowel over een 3G CDMA-netwerk als een 4G LTE-netwerk. Bij het bedrijf werken 3400 mensen. Met de overname van deze prepaid-partij versterkt AT&T zich aan de onderkant van de telecommarkt.

AT&T neemt, als de mededingingsautoriteiten de overname goedkeuren, alle bedrijfsmiddelen van Leap Wireless over, inclusief de licenties, de winkels en de circa vijf miljoen abonnementen. Het bedrijf kampt wel met een schuld van 2,8 miljard dollar.    

AT&T houdt de Cricket-merknaam en biedt Cricket-klanten de mogelijkheid aan om gebruik te maken van het 4G LTE mobile netwerk van AT&T.  

AT&T wilde in 2011 T-Mobile in de Verenigde Staten kopen voor 39 miljard dollar, maar die deal werd door de antitrust-waakhonden verboden. Datzelfde T-Mobile mocht eerder dit jaar wel pre-paid carrier MetroPCS overnemen. Ook het Japanse Softbank kreeg toestemming voor een overname op de Amerikaanse markt: het mocht Sprint Nextel kopen en legde daarvoor 21,6 miljard dollar op tafel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4776260). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.