Managed hosting door True

Telecomsector start inruilactie oude mobieltjes

 

De Nederlandse telecomsector roept iedereenop zijn oude mobiele telefoons in te leveren tijdens de Nationale Retourweken. Deze toestellen worden gerecycled en leveren nog geld op, eventueel zelfs voor het goede doel. De actie loopt tot en met 15 juli; oude toestellen zijn in te leveren bij een van de ruim duizend telecomverkooppunten. Ze kunnen ook in een PostNL-brievenbus worden gestopt. Deelnemende partijen zijn KPN, T-Mobile, Vodafone, Telfort, Hi, BelCompany, Phone House, Telecombinatie en GSMLoket.

De Nationale Retourweken worden georganiseerd door telecomvakblad Connexie Magazine. Elke deelnemende winkelier heeft zijn eigen actie, variërend van een hoge inruilkorting bij het afsluiten van een abonnement tot aan het ten goede laten komen van het inruilbedrag aan Stichting KiKa of Warchild.

Een overzicht van de deelnemers aan de Nationale Retourweken en hun individuele acties zijn te vinden op www.nationaleretourweken.nl.

Recycling

Jaarlijks worden er in Nederland ruim vijf miljoen mobiele telefoons verkocht waarvan er naar schatting slechts zo’n achthonderdduizend retour komen via allerlei acties. Dit betekent dat er nog elk jaar vier miljoen telefoons in de keukenlaatjes terecht komen. In de twintig jaar na de start van het gsm-netwerk in 1994 zijn er nog zo’n dertig miljoen oude telefoontjes ergens in de Nederlandse huishoudens verstopt. Deze toestellen zitten vol schaarse grondstoffen, die gerecycled kunnen worden. Zo’n oud toestel levert, ook als het kapot is, circa 1,50 euro op voor het goede doel. Recentere modellen kunnen worden ingewisseld voor geld op de bankrekening, aldus Connexie Magazine.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4771477). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

ik wil de actie delen via social media ????

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.