Managed hosting door True

Rabobank en Microsoft testen Windows 8-app

 

Rabobank

Rabobank heeft een Windows 8-app voor mobiel bankieren ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers van dit besturingssysteem snel inloggen en hun saldo bekijken op hun laptop, desktop of tablet. De app dient als proef. Onderzocht wordt of klanten met Windows 8 graag een app gebruiken of toch liever inloggen op de website. De app is ontwikkeld in samenwerking met softwareleverancier Microsoft. Aan de hand van gebruikerservaringen wordt de app mogelijk verder ontwikkeld.

Rabobank is volgens eigen zeggen de eerste Nederlandse bank met een app speciaal voor Windows 8. Inloggen op de app gebeurt met een vijfcijferige code. Met de app kunnen gebruikers op hun Windows 8-apparaat eenvoudig hun saldo checken en bij- en afschrijvingen inzien. Wie een betaling wil doen, kan met de Random Reader inloggen op de site.

Het aantal gebruikers van mobiel bankieren bij Rabobank is het afgelopen jaar fors gegroeid. Dat constateerde cio René Steenvoorden ook al in een interview met Computable. Bijna 1,5 miljoen particuliere en zakelijke klanten maken gebruik van Rabo Mobielbankieren. De Rabo Bankieren App is voor steeds meer mensen de vervanger van de website. 25 procent van de gebruikers maakt inmiddels niet of nauwelijks meer gebruik van www.rabobank.nl. De app is beschikbaar iPhone en iPad, Android, Blackberry en Windows Phone.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4746921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Citaat: 'Aan de hand van gebruikerservaringen wordt de app mogelijk verder ontwikkeld.'

Ik ben inmiddels een W8 gebruiker (Samsung XE7001C) van de Rabobank-app.
Waar kan ik met mijn gebruikerservaringen naar toe? Op de site van Rabobank (desktop) kan ik hierover niets vinden, dan alleen een mededeling over deze applicatie.

Een ervaring: Rabo ontwikkelt de app samen met Microsoft. Alle Microsoft-apps zijn desgewenst te stoppen met de toetscombinatie ALT-F4. De Rabobank-app reageert niet op deze combinatie. Als de toetscombinatie ALT-F4 een Microsoft-regel is, dan hoort deze zeker ook thuis in de app, lijkt mij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.