Managed hosting door True

Samsung wint Nederlandse patentstrijd van Apple

 

Winst

Samsung heeft het modelrecht van Apple op haar tabletcomputer niet geschonden. Dat heeft de Nederlandse Hoge Raad vandaag beslist. In de procedure was niet aan de orde of Samsung onrechtmatig heeft aangehaakt bij het commerciële succes van de iPad. Daarover is dus niets beslist.

Apple heeft een Europees modelrecht op een tablet, beter bekend als iPad. Samsung heeft een eigen tablet op de Europese markt gebracht: de Galaxy Tab 10.1. Volgens Apple maakt Samsung inbreuk op zijn modelrecht. Apple is daarop in een aantal landen van de Europese Unie een inbreukprocedure tegen Samsung begonnen. In Nederland hebben rechtbank en hof de vordering van Apple afgewezen. De Hoge Raad heeft vandaag het daartegen gerichte beroep verworpen.

Volgens het hof heeft het Apple-model slechts in beperkte mate een eigen karakter, omdat de elementen waaruit het is opgebouwd, alle voorkomen in eerder door anderen op de markt gebrachte producten. Daarom heeft het ook slechts een beperkte beschermingsomvang. De tablets van Samsung verschillen volgens de Hoge Raad daarvan op onderdelen zozeer dat dit de gebruiker zonder meer opvalt. Daarom maken de Samsung-tablets geen inbreuk op het modelrecht van Apple. De Hoge Raad heeft hiermee ingestemd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4746256). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.