Managed hosting door True

Apple iPad maakt ouderen langer zelfstandig

 

Ouder koppel

Alle ouderen in Nederland moeten aan de tablet. Dat vindt ouderenorganisatie Unie KBO. Samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en ondersteund door zorginnovator Focus Cura, biedt de Unie KBO binnenkort ouderen een iPad aan, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven. En dat is hard nodig nu de overheid flink gaat snijden in de ouderenzorg aan huis. Ouderen raken hierdoor meer op zichzelf en hun directe omgeving aangewezen.

De content van de tablet biedt ouderen straks vele mogelijkheden om beter en langer regie te houden over hun eigen leven en gezondheid. Het onderhouden van een stevig sociaal netwerk, beweegtips via filmpjes, administratieve thuiszorg op afstand, veilig omgaan met medicijnen via de zogenaamde app-otheek, op al deze terreinen gaat de tabletcomputer hen ondersteunen. Informatie over gezonde voeding wordt meteen gelinkt aan kant-en-klare maaltijden en personenalarmering met beeldbellen. Zo worden er maandelijks nieuwe mogelijkheden aangeboden, alles in nauw overleg met ouderen zelf.

Pilot

Inmiddels is in Den Helder een pilot met 25 ouderen gestart die drie maanden lang gaan proefdraaien met de voorgeprogrammeerde iPad. Per 25 gebruikers komt er een vrijwillige begeleider die hulp biedt en voor de juiste updates zorgt. Uiteindelijk zal de tablet via het KBO-lidmaatschap, tegen een aantrekkelijke prijsstelling, beschikbaar komen voor alle ouderen van Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4745453). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.