Managed hosting door True

Sping detecteert overtredingen en int boetes

 

Politie

Ontwikkelaar Sping heeft een systeem ontwikkeld dat verkeersovertredingen detecteert via de mobiele telefoon en boetes incasseert via de mobiele telefoonrekening. Het systeem kan de schatkist op jaarbasis miljoenen besparen en opleveren. Na een intensief test- en pilottraject wordt het systeem komende maand in gebruik genomen door de openbare overheid.

Iedereen draagt tegenwoordig een mobiele telefoon bij zich. Het systeem lokaliseert de mobiele telefoon van verkeersdeelnemers en meet de verplaatsing op basis van gegevens uit het mobiele netwerk. Daarnaast zijn gegevens beschikbaar over bijvoorbeeld snelheidslimieten op auto- en snelwegen en de status van verkeerslichten. Door beide te combineren bepaalt het systeem of iemand een verkeersovertreding begaat. Het systeem detecteert onder andere door rood rijden of lopen, snelheidsovertredingen en parkeerverboden.

Mobile payment services

Bij een verkeersovertreding ontvangt de overtreder direct per sms welke overtreding er is begaan, inclusief de hoogte van de boete die hiermee gepaard gaat. Aansluitend op toevlucht van mobile payment services en mogelijkheden van operator billing wordt de boete geïnd via de mobiele telefoonrekening. Wel krijgen overtreders de mogelijkheid om via een website bezwaar aan te tekenen.

Het systeem is overal in Nederland toepasbaar en werkt voor alle verkeersdeelnemers die een mobiele telefoon bij zich dragen. In eerste instantie lag de nadruk op snelheidsovertredingen op snelwegen. Echter, de meest ernstige verkeersovertredingen vinden plaats binnen de bebouwde kom. Het systeem is zo ontwikkeld dat het zowel binnen- als buiten de bebouwde kom inzetbaar is en op deze manier bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Koppeling met buitenland

Het systeem richt zich op dit moment op Nederland(ers). Binnenkort wordt dit uitgebreid naar het buitenland. Het systeem wordt dan gekoppeld aan buitenlandse telecomproviders en maakt internationaal innen dan mogelijk. Ook bekijkt Sping nu de mogelijkheden om verzekeraars toegang te geven voor het berekenen van premies en analyse van ongevallen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4694302). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Dat klinkt als "Minority Report"..... Oftewel massaal overstappen naar Prepaid zonder eigenaar registratie... Wat een broodje Aap verhaal zeg!

Leuke 1 april mop!!!

Precies als Rekeningrijden van RDW, wat ze eerst van plan waren. Je zou toen een kastje in de auto krijgen, met GPS ingebouwd. Hierdoor was het technisch mogelijk om boetes op GPS te geven. Rij je iets harder dan 120 km/h, dan kreeg je automatisch een boete thuis gestuurd.

Ik heb er zelf gewerkt en ook 1 van de redenen waarom ik mijn ontslag heb aangevraagd.
Blijf met je poten van auto en me mobiel!

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.