Managed hosting door True

CeBIT 2013

T-Systems en BMW bouwen LTE-hotspot in auto

 

BMW ConnectedDrive hotspot

De Duitse ict-dienstverlener T-Systems en autobouwer BMW tonen op de Duitse ict-beurs CeBIT hoe lte-internet in auto's te gebruiken is. Automobilisten en passagiers kunnen met een onbeperkt aantal mobiele apparaten tegelijk online inloggen op een breedbandnetwerk met snelheden tot 100 megabits per seconde.

De Duitse ict-dienstverlener T-Systems bouwde al twaalfduizend hotspots in Duitsland en vijftigduizend hotspots wereldwijd voor het leveren van breedbandinternet aan treinreizigers en aan passagiers in vliegtuigen. ‘Nu volgt de auto’, zegt ceo Reinhard Clemens van T-Systems.

De primeur van de BMW ConnectedDrive hotspot gaat naar de Duitse autoverhuurder Sixt. Een groot deel van de BMW-vloot van Sixt zal in de zomer van 2013 worden voorzien van hotspots. De nieuwe dienst is voor klanten van Sixt en T-Systems de eerste twaalf maanden gratis. Momenteel maakt de dienstverlener plannen om deze dienst ook andere klanten te bieden.

Voordelen van het netwerk aan boord van de auto is bijvoorbeeld dat muziek kan worden gestreamt. Passagiers kunnen via draadloze game consoles video's streamen, muziek luisteren of online spelletjes spelen. Het doel is om het voor gebruikers mogelijk te maken om tijdens reizen en pauzes op lte-snelheid toegang te krijgen tot grote hoeveelheden data. Dit gebeurt zonder dat de kosten op de individuele mobiele rekening van de gebruiker terechtkomt.

Hotspot

De hardware die hiervoor in de auto's geïnstalleerd is, creëert een hotspot die te vergelijken is met die in treinen, hotels en lounges. Iedereen met een apparaat dat geschikt is voor Wi-Fi kan daarmee op de hotspot inloggen. Een in de auto ingebouwde antenne garandeert tevens de best mogelijke netwerkontvangst. Gebruikers hoeven zich hierbij geen zorgen te maken over hun individuele contract.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4684814). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.