Managed hosting door True

Imtech ICT helpt Baker & McKenzie naar Lync

 

Baker & McKenzie Amsterdam

Baker & McKenzie Amsterdam

Advocatenkantoor Baker & McKenzie Amsterdam heeft dienstverlener Imtech ICT de opdracht gegeven voor de implementatie van Microsoft Lync. Dit migratieproject is onderdeel van de bedrijfsbrede inzet van unified communications binnen het bedrijf. Met de nieuwe, geïntegreerde communicatieomgeving kunnen medewerkers via hun laptop, smartphone of tablet overal ter wereld eenvoudig en betrouwbaar communiceren en samenwerken. Volgens planning is de implementatie eind 2012 afgerond.

Baker & McKenzie streeft een digitale werkwijze na. De overgang naar unified communications met Microsoft Lync is een belangrijk onderdeel van deze strategie. Het doel is om medewerkers alle communicatiemiddelen en digitale informatie te bieden die zij nodig hebben om efficiënt te kunnen werken. Dat gaat verder dan telefonie. Door de integratie van de communicatieomgeving met bedrijfsapplicaties zoals het crm- en documentmanagementsysteem krijgen medewerkers vanaf elke locatie snel en eenvoudig toegang tot relevante gegevens. Op die manier beschikken zij overal direct over de meeste recent informatie en dossiers om klanten optimaal te ondersteunen.

Beschikbaarheidsomgeving

Imtech ICT vervangt de huidige telefonieomgeving van Baker & McKenzie door Microsoft Lync, waardoor de traditionele toestellen van de werkplekken op de Amsterdamse Zuidas verdwijnen. Door de overgang van een telefonieomgeving naar een beschikbaarheidsomgeving zien medewerkers op hun scherm of collega’s bereikbaar zijn. Aan de hand van deze beschikbaarheidsinformatie kiest iemand het meest efficiënte communicatiekanaal. Daarbij is het mogelijk om vanuit dezelfde omgeving op een laptop, pc of ander apparaat te bellen, chatten, en live documenten, presentaties en andere informatie uit te wisselen. Verder kunnen medewerkers ook snel calls met meerdere personen opzetten, zonder extra handelingen of de tussenkomst van derden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4603979). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.