Managed hosting door True

Autodesk koopt Socialcam voor 49 miljoen euro

 

Overname

Ontwerpsoftwareleverancier Autodesk neemt voor ongeveer 49 miljoen euro (60 miljoen dollar) Socialcam over. Dit bedrijf levert een populaire applicatie en dienst voor het opnemen, bewerken en delen van mobiele social video's. De transactie wordt naar verwachting uiterlijk 31 oktober 2012 afgerond en is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden.

Socialcam is een smartphone-applicatie en web-based service om video's vast te leggen, te bewerken en te delen. De Socialcam-app is een van de populairste mobiele video-apps in de iOS App Store en op de Android-markt, met meer dan zestien miljoen downloads sinds de lancering in 2011. Autodesk zal voorrang geven aan de ondersteuning van de bestaande Socialcam-community. Verder investeert het in het uitbreiden van het platform en het ontwikkelen van verschillende tools voor de Socialcam-gebruikers. Autodesk is ook van plan het Socialcam-platform te gebruiken om zijn Oscar-winnende technologie voor professionele film- en videomakers toegankelijk te maken voor een breder publiek.

'Mobile computing, de cloud en social media veranderen en verbeteren de manier waarop mensen projecten ontwerpen, realiseren en creëren', zegt Autodesk-vice president Samir Hanna. 'Video is een ideaal medium voor zowel professionals als consumenten om hun ontwerpideeën te communiceren en te delen.'

Horizontal Systems

Autodesk nam begin december 2011 ook al voor een onbekend bedrag Horizontal Systems over, een leverancier van cloudsoftware voor de bouwindustrie. Het ging hierbij om speciale software voor architecture, engineering en construction (aec). De aec-software van Horizontal Systems is gecombineerd met Autodesk 360-software voor building information modeling (bim), oftewel digitaal bouwmodel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4542064). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.