Managed hosting door True

KPN overweegt verkoop Duitse E-Plus

 

Telecomleverancier KPN overweegt de Duitse mobiele telecomaanbieder E-Plus in de etalage te zetten. De voorgenomen verkoop is het antwoord op het ongevraagde bod op 27,7 procent van de KPN-aandelen door branchegenoot América Móvil. Het Mexicaanse telecombedrijf bood op 29 mei 2012 KPN-aandeelhouders acht euro voor hun stukken. ‘Niet op ingaan’, adviseert KPN.

Met de voorgenomen verkoop van E-Plus houdt de KPN-directie aandeelhouders een vettere worst voor dan de bescheiden premie in het bod van América Móvil. KPN zegt alle strategische opties te bekijken die aandeelhouders een hogere waarde voor hun aandelen kan opleveren.

Tegelijk waarschuwt de directie aandeelhouders niet in zee te gaan met de Mexicanen. Hun bod is te laag ten opzichte van de potentiële waarde van het aandeel KPN. Bovendien maakt een groot aandelenbelang van América Móvil KPN onaantrekkelijk voor een overname door een andere internationale telecomspeler. Zo'n overname zou aandeelhouders pas echt een dikke winst opleveren.

Bod

América Móvil maakte 31 mei 2012 bekend 5,01 procent van de aandelen van KPN in bezit te hebben. Door een bod uit te brengen op maximaal 27,7 procent voorkomen de Mexicanen dat zij een bod moeten uitbrengen op alle uitstaande aandelen van KPN. Daartoe zijn zij wettelijk verplicht als zij een belang hebben van minimaal 30 procent van de aandelen. América Móvil is eigendom van de miljardair Carlos Slim.

De Spaanse telecomaanbieder Telefónica maakte op 30 mei 2012 bekend zijn Duitse dochter O2 te willen afsplitsen. Het plan is het bedrijf naar de beurs te brengen. Net als E-Plus is O2 een middelgrote aanbieder op de Duitse markt. Volgens marktkenners zou een samenvoeging van de twee ondernemingen aantrekkelijk kunnen zijn.

KPN Corporate Market

Of er bij de strategische opties ook gekeken wordt naar een eventuele verkoop van ict-dochter KPN Corporate Market is niet duidelijk. Op 1 juni 2012 geeft KPN in een webconferentie een toelichting op de aankondiging. De conferentie is te volgen via www.kpn.com/kpnnews.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4525448). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.