Managed hosting door True

Wantrouwen belemmert het nieuwe werken

 

Vertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor het nieuwe werken. Toch is dit vaak niet aanwezig. Zo twijfelt 31 procent van de medewerkers wel eens of collega's die ergens anders aan het werk zijn wel echt werken. Dat blijkt uit het Nationaal onderzoek Over Het Nieuwe Werken 2012 onder ruim 3200 mensen dat informatieconcern Kluwer heeft uitgevoerd.

Sinds 2009 onderzoekt Kluwer jaarlijks of Nederland de voordelen van het nieuwe werken ziet. Zo denkt 66 procent dat zijn of haar organisatie hierdoor productiever wordt. Voor 58 procent is het nieuwe werken onmisbaar om als werknemer inzetbaar te blijven. Dat is mogelijk door een betere combinatie van werk en privé.

Het nieuwe werken vraagt echter wel om vertrouwen in medewerkers. Voor 67 procent begint het invoeren van het nieuwe werken hiermee, gevolgd door een geschikte bedrijfscultuur (53 procent) en de beschikbaarheid van de juiste technologie (46 procent). Het is echter opvallend dat het vertrouwen ontbreekt bij een op de drie medewerkers.

Pas op de plaats

Uit het onderzoek blijkt verder dat het aantal medewerkers dat bepaalt waar en wanneer het werk wordt gedaan nauwelijks is veranderd. Zo bepaalt 54 procent waar het werk wordt gedaan en 52 procent wanneer het werk wordt gedaan. In 2011 was dit respectievelijk 53 en 54 procent. Het lijkt er dus op dat veel organisaties in 2012 een pas op de plaats maken.

Steeds meer medewerkers verwachten dat hun organisatie klaar is voor het nieuwe werken. 22 procent verwacht dat zijn of haar organisatie binnen twee jaar klaar is voor het nieuwe werken. Binnen de termijn van twee tot vijf jaar is 15 procent er klaar voor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4510191). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Die twijfel is heel erg terecht, ik heb veel collega's die regelmatig "thuis werken", maar ik zie dat ze de kantjes er al af lopen als ze wel op kantoor zijn, lang koffie drinken, verlengde lunch-pause, Hyves en/of fasebook bijwerken, chatten, MSNen, en werk afschuiven.

Nee de gemiddelde werknemer in nederland is nog niet toe aan zo veel vrijheid, dit zou af te dwingen zijn door prestatie loon, in plaats van een vast salaris.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.