Managed hosting door True

BT: 80 procent bedrijfsleven staat BYOD toe

 

Ruim vier op vijf bedrijven staat bring your own device (byod) toe of voert dit binnen twee jaar door. 60 procent van de werknemers mag privé-apparaten aan het bedrijfsnetwerk koppelen. In de Benelux is dit percentage lager, namelijk 46 procent. Dit blijkt uit onderzoek van ict-dienstverlener BT onder tweeduizend it-gebruikers en –managers in elf landen, verspreid over verschillende sectoren.

Zowel medewerkers als beslissingsbevoegden zijn positief over het toenemende gebruik van privé-apparaten op bedrijfsnetwerken. 64 procent van de it-managers denkt dat medewerkers dankzij byod-beleid productiever kunnen zijn. 48 procent denkt dat het medewerkers helpt flexibeler te werken en 47 procent gelooft dat het medewerkers in staat stelt om klanten beter te bedienen. 42 procent van de werknemers die een eigen apparaat voor het werkt gebruikt, denkt dat zij hierdoor efficiënter en productiever zijn geworden.

Ondanks de voordelen zijn er ook obstakels voor it-managers. Zo onderkent slechts 10 procent van de byod-gebruikers de risico's en begrijpt nog niet één op de vijf gebruikers de toegangsrechten. Van de werknemers erkent slechts 25 procent dat zij een risico vormen voor de bedrijfsbeveiliging. 33 procent zegt ‘geen risico’ te zien bij het gebruik van hun eigen apparaat in de werkomgeving.

De grootste bedreiging

39 procent van de ondernemingen verklaart dat er reeds een inbreuk op de beveiliging heeft plaatsgevonden, veroorzaakt door medewerkers met niet-geautoriseerde apparaten. Dit gebeurt vooral in de consumentenbranche en de farmaceutische sector. Meer dan vier van de vijf (83 procent) it-managers is van mening dat de 24-uurs toegang die steeds mobielere werknemers hebben tot bedrijfssystemen de grootste bedreiging is voor de it-beveiliging.

‘Alhoewel de druk om byod toe te staan hoog is, moeten it-beslissers eerst een aantal zaken aanpakken voordat ze het gevoel hebben byod-beleid goed te kunnen introduceren', zegt Neil Sutton, vice president bij BT Global Services. 'Beveiliging heeft de hoogste prioriteit: 73 procent van de it-managers geeft aan eerst de beveiligingsuitdagingen van byod te hebben moeten overwinnen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4509181). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.