Managed hosting door True

Morgan Stanley koopt 10 procent van KPN

 

Euro

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft op 4 mei 2012 een belang van 10 procent genomen in de Nederlandse telecomleverancier KPN. Dat blijkt uit het register van de beurswaakhond AFM. Op 8 mei 2012 kondigde de Mexicaanse telecomaanbieder América Móvil aan een belang van 28 procent te willen nemen in KPN. Eigenaar van dat bedrijf is de rijkste man ter wereld, Carlos Slim.

De belangstelling van investeerders voor KPN is geen toeval. Door de eurocrisis staan de koersen van aandelen van Europese telecomaanbieders al een tijdje onder druk. Dat maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die speculeren op koerswinst wanneer de Europese economieën zich weer herstellen.

Morgan Stanley heeft met zijn aankoop van KPN-aandelen nu al gezwijnd: door de aankondiging van América Móvil op 8 mei is de koers flink opgeveerd naar ruim 7,60 euro. Op 4 mei deed het aandeel KPN gemiddeld 6,50 euro. Hierdoor heeft de zakenbank in enkele dagen tijd op papier al vele miljoenen winst geboekt.

Speculatie

KPN heeft lauw gereageerd op het bod van América Móvil. ‘We hebben er kennis van genomen', luidt de korte reactie. In financiële kringen wordt erop gespeculeerd dat de aankoop van aandelen door Morgan Stanley is gebeurd op verzoek van KPN, dat voortijdig op de hoogte was van de voorgenomen aankondiging van América Móvil.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4506880). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.