Managed hosting door True

KPN biedt zakelijke klant 4G mobiel internet

 

Telecomaanbieder KPN introduceert voor zakelijke klanten een mobielinternetabonnement via een 4G-netwerk waar hoge internetsnelheden bereikt kunnen worden. Het abonnement is vanaf 11 mei 2012 beschikbaar. De maximaal beschikbare downloadsnelheid wordt 50 Mbit/s en de uploadsnelheid wordt 25 Mbit/s.

Door gebruik te maken van het 4G-netwerk kan het down- en uploaden van bestanden, afbeeldingen of video’s twee tot vier keer sneller dan via 3G. Daarnaast zorgt de kortere reactietijd van het netwerk voor een snelle uitwisseling van berichten en bestanden en zijn streaming-toepassingen als videoconferencing beter in gebruik. KPN doet al ruim een jaar intensieve proeven met de nieuwe vierde generatie mobiele communicatietechniek. De techniek is momenteel nog volop in ontwikkeling.

Lte-netwerk

Daarnaast wordt er in samenwerking met Surfnet binnenkort een pilot gestart waarbij met een groep intensieve gebruikers het lte-netwerk wordt ingezet en doorontwikkeld. De proeven worden dit jaar verder uitgebreid om in de toekomst een landelijk dekkend 4G-netwerk te realiseren en de stap te zetten naar nog hogere snelheden van dataverkeer.

Om het 4G-netwerk alvast voor klanten beschikbaar te maken, heeft KPN gekozen voor een stapsgewijze introductie van het 4G-netwerk. Het 4G-netwerk biedt op dit moment dekking in de gebieden Utrecht en Den Haag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4504244). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.