Managed hosting door True

Bonhoeffer College voert iPad in les in

 

De Enschedese scholengemeenschap Bonhoeffer College voert na een geslaagde proef iPads voor alle eerstejaars in de les in. Netwerkintegrator Network2day heeft hiervoor het Wi-Fi-netwerk met een grote capaciteit gebouwd. De infrastructuur is klaar om met ingang van het schooljaar 2012-2013 890 eersteklassers en docenten te voorzien van iPads.

Het Bonhoeffer College (vierduizend leerlingen en vijfhonderd medewerkers) heeft het lopende schooljaar een proef gedaan met de toepassing van 170 iPads in de eerste klassen. De multimediale mogelijkheden met bewegend beeld en geluid van de iPads bevielen zo goed, dat de school besloot vanaf het komende schooljaar alle eerstejaars van iPads te voorzien.

De vijf vestigingen van het Bonhoeffer zijn via een glasvezelnetwerk met elkaar verbonden. Om de inzet van iPads mogelijk te maken, moest het bestaande netwerk door Network2day worden uitgebreid met een hoogwaardig Wi-Fi-netwerk met meer dan tweehonderd access points, verspreid over de diverse locaties.

Dataroaming

‘De multimediatoepassingen op zoveel iPads stellen zware eisen aan de capaciteit', zegt it-manager van het Bonhoeffer College Louis Trousset. ‘Leerlingen lopen van klas naar klas, dataroaming binnen de gebouwen zorgt ervoor dat ze online blijven. Per access point moeten er minimaal dertig iPads verbinding kunnen hebben. De apparatuur is erop ingesteld om de iPad-connecties via het 5 Ghz-spectrum te laten verlopen. ‘Gewone' communicatie van laptops en smartphones loopt via dezelfde apparatuur, maar dan gescheiden over 2,4 Ghz. Het netwerk kan de zware belasting prima aan.'

De ervaringen in de proef zijn zo positief dat na de zomer bovenop de 170 iPad-gebruikers van dit moment nog eens 720 leerlingen en docenten met hun eigen iPad kunnen gaan werken. De instelling stelt een huurkoopregeling in om de aanschaf mogelijk te maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4491887). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.