Managed hosting door True

Tele2 krijgt alsnog vaste telefonie OT2010

 

Aan het juridische getouwtrek rondom het cluster Vaste telefonie van de overheidsbrede aanbesteding OT2010 lijkt dan toch een einde te komen. Nadat KPN zich terugtrok en de rechter bepaalde dat de huidige aanbesteding mag worden voortgezet, lijkt telecomleverancier Tele2 er dan toch met de klus van 120 miljoen euro vandoor te gaan.

Het programmabureau van OT2010 maakte op 18 april 2012 bekend dat de aanbesteding toch definitief aan Tele2 gegund wordt. Hoe definitief dit is moet worden afgewacht, een woordvoerder meldt dat binnen enkele weken de handtekeningen onder het contract worden gezet. KPN beraadt zich nog over eventuele vervolgstappen.

Stoppen tweede aanbesteding

Op 10 april 2012 gaf de Haagse rechtbank groen licht voor het voortzetten van de eerste aanbesteding. OT2010 had er rekening mee gehouden dat dit niet zou gebeuren en had al een nieuw traject gestart waarin de opdracht in twee clusters was opgesplitst. Deze aanbesteding wordt nu stopgezet.

De reden dat de rechter de eerste aanbesteding wilde doorzetten was dat KPN zijn bod had ingetrokken. Deze telecomleverancier zou op oneerlijk wijze de aanbesteding gegund hebben gekregen en nadat de Opta KPN dwong om zijn bod in te trekken, was er juridisch geen enkele grond meer om de eerste aanbesteding te stoppen. Doordat Tele2 na KPN de economisch meest voordelige aanbieding had gedaan, gaat dit telecombedrijf er met de opdracht vandoor.

'Oprecht blij'

‘Wij zijn oprecht blij met dit contract', zegt Tele2 Nederland-ceo Günther Vogelpoel. ‘De overheid is een belangrijke klant voor Tele2 en we zijn er trots op dat we hen de komende jaren van vaste telefonie mogen voorzien.'

Het contract betekent dat Tele2 Zakelijk de komende jaren de vaste telefonie gaat verzorgen voor meer dan honderd overheidsinstellingen door heel Nederland, waaronder ministerie van Algemene Zaken, Binnenlandse zaken, Verkeer & Waterstaat, maar ook grote gemeenten, waterschappen, de Universiteit van Amsterdam en de Hoge Raad. Dat betekent dat dagelijks meer dan driehonderdduizend (semi-)ambtenaren gaan bellen via het Tele2-netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4491591). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.