Managed hosting door True

Apple en Samsung overwegen patentvrede

 

rechter rechtszaak rechtbank

Ict-giganten Apple en Samsung zijn beide bereid hun patentoorlog te beëindigen. Dit blijkt uit documenten die zijn ingebracht in de Amerikaanse rechtszaak tussen beide bedrijven. Het vredesinitiatief is vooralsnog op Amerika gericht, maar het lijkt er op dat de vrede op wereldwijde schaal besproken gaat worden.

Apple en Samsung hebben de intentie uitgesproken om alle geschillen rondom patenten te gaan schikken. Een constructief voorstel moet er van de Amerikaanse rechter binnen negentig dagen zijn. Beide partijen hebben tot 30 april 2012 de tijd gekregen om uit te leggen hoe ze denken tot een voorstel te gaan komen. Mochten beide bedrijven er uit komen, dan is de algemene verwachting dat alle rechtszaken, die in totaal in tien landen, waaronder Nederland, gevoerd worden, beëindigd zullen worden.

Begin maart 2012 werd al bekend dat Apple wilde schikken in rechtszaken tegen Samsung en Motorola. Zo wilde Apple vijf tot vijftien dollar hebben voor elk verkocht Android-toestel, om zo verdere juridische escalatie te voorkomen. Een vergelijkbare overeenkomst heeft Microsoft ook al gesloten met HTC en Samsung. Hierin zijn afspraken gemaakt over het gebruik van technologie in Android waarvoor Microsoft de patenten heeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4491318). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.