Managed hosting door True

Veliq strikt T-Systems voor mobility uit cloud

 

Leverancier van enterprise mobility-oplossingen Veliq en infrastructuurleverancier T-Systems International hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het leveren van zakelijke mobiliteitsoplossingen uit de cloud. De webgebaseerde mobile device management (mdm)-oplossing die T-Systems vanuit zijn tier-3 datacenters levert, is gebaseerd op MobiDM van Veliq.

Cloud computing wordt gebruikt voor het distribueren van content en apps naar mobiele apparaten. Daarvoor is een centrale oplossing nodig om zowel de gebruikers als hun toegangsrechten tot alle zakelijke en persoonlijke content te kunnen beheren. Mdm-tools helpen daarbij, maar vereisen meestal een forse investering in de benodigde licenties, implementatie en het opleiden van alle gebruikers. De nieuwe op MobiDM gebasseerde T-Systems-service is daarentegen volgens een pay as you go-model zonder opstartkosten direct beschikbaar.

Flexibel uit te breiden

MobiDM maakt het via een webinterface mogelijk om routinematige beheertaken in vergaande mate te automatiseren, apparatuur- en platformonafhankelijk. Dat verkort de implementatietijd voor zo'n beheeroplossing en verlaagt de kosten en risico's. Voor een vast bedrag per apparaat, per maand, hoeven bedrijven niet meer zelf te investeren in software, mensen en ontwikkeling. MobiDM is een eenvoudig te gebruiken SaaS-oplossing, die in vijftien minuten te implementeren is en is flexibel uit te breiden.

In de zomer van 2011 heeft T-Venture, het Venture Capital bedrijf van Deutsche Telekom, een belang genomen in Veliq, voor het financieren van de snelle internationale groei en technische innovaties voor MobiDM. Als onderdeel van deze investering gaat T-Systems nu samenwerken met Veliq om managed mobility uit de cloud te leveren, gebaseerd op de MobiDM-technologie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4488272). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.