Managed hosting door True

Vodafone koopt TeleSpectrum om cloud-telefonie

 

Telecomleverancier Vodafone Nederland neemt voor een onbekend bedrag telefonieleverancier TeleSpectrum over. Door de overname kan Vodafone zijn zakelijke klanten in Nederland hosted telefonie bieden. De telecomaanbieder speelt met deze cloud-dienst in op de toenemende behoefte van vooral het mkb om de telefooncentrale en het onderhoud ervan uit te besteden. Alle 65 medewerkers van TeleSpectrum treden per direct in dienst bij Vodafone. De hosted telefoniediensten voor de zakelijke markt zijn al in april 2012 bij Vodafone beschikbaar.

Bij hosted telefonie maken organisaties via een beveiligde verbinding gebruik van een virtuele telefooncentrale in het netwerk van de provider. De economische situatie is een belangrijke aanjager van dit soort private cloud-diensten. Vooral mkb-ondernemingen betalen liever een vast bedrag per maand voor een virtuele telefooncentrale dan zelf in een fysiek exemplaar en het onderhoud ervan te moeten investeren. Daarnaast is bij veel ondernemingen de telecominfrastructuur organisch gegroeid, met als gevolg een wirwar aan leveranciers en contracten. Met hosted telefonie hebben ze te maken met slechts één partij voor het beheer van hun vaste en mobiele telefonie. De Nederlandse markt voor hosted telefonie bedraagt nu honderd miljoen euro, maar zal naar verwachting de komende drie jaar verdubbelen. TeleSpectrum is een van de drie grootste spelers in deze markt.

De overname van TeleSpectrum is een verdere versterking van Vodafone's positie in de markt voor vaste en geïntegreerde telecommunicatie. In 2006 nam het The Network Factory over, waardoor zakelijke klanten ook voor vaste diensten bij Vodafone terecht konden. In 2010 en 2011 ging de provider samenwerkingen aan met Eurofiber en Reggefiber, voor de uitrol van vaste glasvezeldiensten naar bedrijven en consumenten (Vodafone Thuis).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4480289). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.