Managed hosting door True

Computable lanceert iPhone- en Android-app

 

Het nieuws van de ict-vaktitel Computable is vanaf vandaag ook te volgen via twee apps voor mobiele apparaten. De app voor gebruikers van een iPhone is verkrijgbaar via de App Store van Apple. Gebruikers van een Android-telefoon kunnen de app bij Google Play downloaden. Naast nieuwsberichten kunnen met de apps ook reacties uit de Computable-community op het nieuws worden gelezen.

De twee apps werden in eigen huis ontwikkeld. De basis van iPhone-app werd geprogrammeerd in html5. Vervolgens werd de app voorzien van een schil, waardoor deze functioneert op het besturingssysteem iOS van Apple. De Android-app werd als zogeheten native app geprogrammeerd.

Uit onderzoek onder bezoekers van de Computable-website blijkt dat Apple's iPhone het meest gebruikte mobiele apparaat is. Android-telefoons zijn een goede tweede, maar het aandeel van dit platform groeit snel.

Met de app hebben lezers van Computable alle artikelen van de populaire site voor ambitieuze ict'ers en ict-managers voortaan ook onderweg binnen handbereik. De artikelen kunnen door lezers eenvoudig met het eigen netwerk worden gedeeld via e-mail, LinkedIn of Twitter.

Gratis

De Computable-apps zijn gratis en ook voor het lezen van de content wordt door gebruikers van de apps niet betaald. Deze dienst wordt gefinancierd uit de opbrengst van advertenties van ict-leveranciers en voor de doelgroep relevante ict-vacatures in de apps.

Download de Iphone appDownload de Android app

Computable

Computable.nl is met 245.000 unieke bezoekers en 1,3 miljoen pageviews per maand de website met het grootste bereik met zakelijk ict-nieuws onder Nederlandse ict-professionals. De titel telt 44.000 abonnees die elke werkdag de digitale nieuwsbrief ontvangen. Daarnaast krijgen volgens de meest recente cijfers van het Instituut voor Media-auditing HOI elke maand 39.250 ict-beslissers het Computable-magazine in de bus.

Uitgever van Computable is het Amsterdamse online mediabedrijf VNU Media. De onderneming is tevens eigenaar van titels als Tweakers.net, NationaleVacaturebank.nl en Intermediair.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4460233). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.