Managed hosting door True

'Nederland loopt achter met mobiele werkplek'

 

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt achter met de inrichting van flexibele werkomgevingen voor werknemers, vergeleken met bedrijven in andere landen. Gemiddeld heeft 80 procent van de onderzochte organisaties in Europa, Noord-Amerika en de BRIC-landen een mobiele werkplek voor werknemers ingericht, in Nederland biedt slechts tweederde (66 procent) van de organisaties een flexibele werkomgeving voor werknemers.

Dat blijkt uit het wereldwijd onderzoek van Citrix. Voor het onderzoek werden elfhonderd it-beslissers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India ondervraagd. Onderzocht werd of er op iedere locatie kan worden gewerkt, op ieder gewenst moment en met de best beschikbare middelen. Van de voordelen hiervan zijn Nederlandse organisaties wel overtuigd, al is het wat minder dan collega's in andere landen.

54 procent van de Nederlandse organisatie ziet als voordeel de mogelijkheid om te werken vanaf iedere gewenste locatie (tegenover 71 procent wereldwijd). 46 procent roemt de mogelijkheid om vanuit huis te werken wanneer ze dat willen (tegenover 63 procent wereldwijd). 44 procent tot slot denkt dat de productiviteit van medewerkers vergroot kan worden (tegenover 64 procent wereldwijd). Andere voordelen zijn lagere operationele- en it-kosten en verbeterde tevredenheid onder de medewerkers.

Byod-beleid

Uit het onderzoek blijkt verder dat het einde van het pc-tijdperk dichterbij is dan ooit, omdat steeds meer organisaties beschikken over een strategisch bring your own device (byod)-beleid. Vergeleken met omringende landen maken Nederlandse werknemers relatief veel gebruik van privéapparaten op de werkvloer: ruim 41 procent tegenover een kleine 35 procent van alle respondenten. Dat Nederlandse bedrijven voorop lopen als het gaat om byod-strategieën blijkt ook uit eerder onderzoek van Citrix, halverwege 2011. 88 procent van de Nederlandse organisaties verwacht binnen nu en twee jaar een flexibele werkplek voor hun medewerkers te hebben ingericht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4457781). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.