Managed hosting door True

'Apple wil schikken met Samsung en Motorola'

 

rechter rechtszaak rechtbank

Hardwarefabrikant Apple zou zijn concurrenten Samsung en Motorola licenties hebben aangeboden voor het gebruik van functionaliteit in besturingssysteem Android waarop Apple claimt patent te hebben. Hiermee wil de maker van onder andere de iPhone en iPad verdere juridische escalatie met beide bedrijven voorkomen. Apple wil vijf tot vijftien dollar hebben voor elk verkocht Android-toestel.

Apple, Motorola en Samsung zijn wereldwijd in verschillende juridische zaken verwikkeld. De kemphanen beschuldigen elkaar over en weer van patentschending en het kopiëren van het uiterlijk van de iPhone en de iPad. Apple zou dus enkele zaken willen schikken als het voor elk verkocht Android-toestel geld krijgt. Een vergelijkbare overeenkomst heeft Microsoft ook al gesloten met HTC en Samsung. Hierin zijn afspraken gemaakt over het gebruik van technologie in Android waarvoor Microsoft de patenten heeft.

Steve Jobs

Het aanbod van Apple is op z'n zachtst gezegd opvallend te noemen. De overleden Apple-oprichter Steve Jobs was altijd zwaar tegen schikkingen waar het Android betrof. Hij had er al het geld voor over om Android kapot te maken. Apple verloor echter recent een aantal keer een rechtszaak, waardoor het bedrijf nu mogelijk eieren voor zijn geld kiest. Daarnaast denkt Apple niet alle fabrikanten die Android op hun toestellen zetten, voor het gerecht te kunnen slapen. Het licentie-aanbod dat Apple nu doet, zou alleen bestemd zijn voor Samsung en Motorola en niet voor andere hardwarefabrikanten die Android gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4437074). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.