Managed hosting door True

Nokia helpt Service2Media met Windows Phone-apps

 

De Nederlandse organisatie van smartphoneleverancier Nokia gaat technische ondersteuning bieden aan app-ontwikkelaar Service2Media. Daarnaast krijgen alle developers van het ontwikkelhuis een Nokia Lumia 800-smartphone om Windows Phone-apps te testen. Beide bedrijven gaan nauwer samenwerken in het Global Alliance Network van Nokia.

Service2Media ontwikkelt op het eigen App Lifecycle Platform apps voor meerdere besturingssystemen. Zo ondersteunt dit platform ook het Microsoft Windows Phone-besturingssysteem volledig. Met het verstrekken van de Lumia 800-smartphones wordt het voor iedere app-ontwikkelaar eenvoudiger om apps voor Windows Phone aan te bieden.

Groeiend platform

Het Windows Phone-platform groeit hard en onafhankelijke analisten geven aan nog meer groei te verwachten. Kende het platform in december 2011 nog een groei van gemiddeld 265 apps per dag, in januari 2012 groeide dit naar gemiddeld vierhonderd apps per dag. De Marketplace heeft momenteel meer dan 55.000 apps en is volgens Service2Media het snelst groeiende platform.

Algemeen directeur van Nokia Nederland Sebastiaan van Silfhout merkt dat sinds de samenwerking tussen Microsoft en Nokia het Windows Phone-platform steeds populairder wordt. ‘Consumenten raken steeds beter bekend met dit besturingssysteem. Met deze samenwerking willen we de app-groei in de Marketplace als partner van Microsoft nog verder ondersteunen.'

Laatste releases

De markt voor apps begint volwassen te worden en organisaties hebben steeds meer behoefte aan een ecosysteem van organisaties dat de diverse belangen rond technologie en devices behartigt. Door in een vroeg stadium nieuwe Nokia-functionaliteiten aan Service2Media ter beschikking te stellen, kunnen die in het App Lifecycle Platform worden opgenomen. Dat stelt bedrijven in staat om apps te maken die voldoen aan de laatste releases.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4418366). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.