Managed hosting door True

Copaco distribueert Huawei Enterprise netwerken

 

Huawei, een van 's werelds grootste producenten van ICT-oplossingen, heeft Copaco Nederland aangesteld als distributeur voor de Benelux. Copaco start met de distributie van Huawei's zakelijke oplossingen, voor onder andere unified comunications, networking en storage, via zesduizend gespecialiseerde resellers in Nederland, België en Luxemburg. De distributieovereenkomst tussen Copaco Nederland en Huawei gaat per direct in.

Huawei Enterprise kondigde recent aan de Europese markt te gaan betreden. Met de producten en oplossingen voor het zakelijke segment is Huawei een alternatief voor bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare, open en schaalbare IT-oplossingen die helpen hun IT-kosten te reduceren en hun concurrentiepositie te versterken. Daarbij heeft Huawei de ambitie om binnen drie jaar een wereldwijde speler van formaat te worden in het zakelijke segment. De enterprise-tak van Huawei bestaat uit vijf business units: IP-oplossingen, producten voor communicatietechnologie, IT-oplossingen, een afdeling voor industriespecifieke oplossingen en een service-afdeling.
Huawei verkiest een indirecte marktbenadering bij het betreden van de Benelux markt. Copaco neemt hierbij een belangrijke positie in. Gezamenlijk starten Copaco en Huawei diverse promotionele activiteiten, waaronder reseller events en joint marketingacties. Daarnaast heeft Huawei specifieke accountmanagers aangesteld, die de eindgebruikersmarkt direct benaderen voor het creëren van nieuwe kansen. Samen met de resellers van Copaco worden deze opportunities verder ontwikkeld tot een uiteindelijke opdracht, waarbij de reseller zorg draagt voor implementatie en services.

Simon Xin, Managing Director van Huawei Benelux: "Onze doelstellingen voor de Benelux zijn vooruitstrevend. Een goede samenwerking met een distributeur is cruciaal voor de mate van succes. Met Copaco hebben we een ervaren partner, die met zijn kennis van de markt, Huawei kan helpen te groeien in deze voor ons nieuwe markt. Het is ons dan ook een genoegen om de distributie van onze enterprise-oplossingen aan Copaco toe te vertrouwen."

Sacha Wingers, Business Director van Copaco Nederland: "Huawei heeft al sinds jaren een uitstekende reputatie en zeer vooraanstaande positie als leverancier van betrouwbare oplossingen voor de vaste en mobiele netwerken van telecomoperators en internet services providers. De opkomst van cloud computing en de convergentie van IT en telecom bieden Huawei nu ook ongekende mogelijkheden in het aanbieden van efficiënte, betrouwbare IT-oplossingen voor de zakelijke eindgebruikersmarkt. Aan ons de taak om resellers in de Benelux te informeren over de innovatieve oplossingen van deze relatief nieuwe en ambitieuze speler met een enorme potentie. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

IT-resellers kunnen per direct terecht bij Copaco voor de ICT-oplossingen van Huawei.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4191738). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.