Managed hosting door True

Microsoft introduceert Laptop Matchmaker

 

Een nieuwe laptop kopen kan leuk zijn, maar is vaak ook een flinke zoektocht vol vraagtekens. In Nederland worden zo'n 1.600 verschillende types aangeboden, daar moet vast een exemplaar tussen zitten dat helemaal bij jouw computergebruik past. Om de zoektocht te vergemakkelijken, lanceert Microsoft de Laptop Matchmaker. Op www.laptopmatchmaker.nl beantwoordt de bezoeker zes vragen die hem leiden naar een perfecte match.

Intern geheugen, harde schijven, processoren en beeldschermen in allerlei verschillende formaten. Consumenten zien vaak door de bomen het bos niet meer. Uit onderzoek op MSN onder ruim 1.500 Nederlanders geeft één op de drie mensen (36%) aan dat ze bij de aankoop van hun huidige laptop niet precies wisten wat ze nodig hadden. Het kiezen van het geschikte model neemt de nodige tijd in beslag. De grootste groep mensen (35%) zegt één maand uit te trekken voor de aanschaf, tegenover 17% die hier een dag of korter over doet. Mensen oriënteren zich vooral online, blijkt uit het onderzoek. Voor de helft van de Nederlanders is internet het belangrijkste advieskanaal. Zij kunnen terecht op de site van de Laptop Matchmaker.

Drie matches uit verschillende prijsklassen
Bij het invullen van de Laptop Matchmaker wordt de bezoeker op laagdrempelige wijze ondervraagd door een voice-over. De stem stelt de vragen waarbij de antwoorden de input vormen voor de match. De Matchmaker matcht op basis van schermgrootte en technische specificaties. Voor het formaat van het scherm worden vier categorieën onderscheiden, voor de technische eigenschappen heeft Microsoft samen met Hardware.info een onafhankelijke standaard ontwikkeld: de Notebook Performance Index. Deze index geeft een score in vier categorieën: 1. Internet, e-mail & social media, 2. entertainment, 3. studie & werk en 4. gaming. Afhankelijk van de antwoorden krijgt de bezoeker drie opties uit verschillende prijsklassen te zien van laptops die bij zijn computergebruik passen. Dat advies kan worden opgeslagen, gedeeld met online vrienden, gemaild en als boodschappenlijstje worden uitgeprint om mee te nemen naar de winkel. De site laat ook zien waar de laptop binnen 3 dagen geleverd kan worden en, op basis van de prijsvergelijker van Hardware.info wat de beste deal is.

Alleen een laptop om thuis te gamen of de hele dag samen op pad
Microsoft wil met de Laptop Matchmaker laten zien dat er niet één perfecte laptop is die bij iedereen past. 'Wij merken vaak dat consumenten het moeilijk vinden uit het enorme aanbod de laptop te vinden die bij hen past', aldus Ralf Becks, Business Group Lead Windows Consumer¿ van Microsoft. 'Mensen die vaak thuis achter het bureau gamen hebben een heel andere laptop nodig dan mensen die vaak op pad zijn en hun laptop alleen gebruiken om hun mail te checken. Met de Laptop Matchmaker helpen we hen bij het maken van de keuze en laten we zien dat de aankoop van een laptop ook best leuk kan zijn.'

http://www.laptopmatchmaker.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4011826). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.