Managed hosting door True

D-Link viert 25e verjaardag

 

Netwerkbedrijf D-Link, vierde onlangs zijn 25ste verjaardag. D-Link werd precies 25 jaar geleden, in 1986, opgericht door Ken Kao en zijn zes collega's in Taiwan. Dat was nog in de tijd dat personal computers zeldzaam waren en geen toegang tot internet hadden.

Het bedrijf, dat toen Datex Systems heette, wilde hierin verandering brengen met een duidelijke visie op computernetwerken. Door de ontwikkeling van netwerken, zouden computers gemakkelijker beschikbaar en betaalbaar worden.

In 1994 veranderde het bedrijf haar naam naar D-Link dat nu een belangrijke internationale leverancier is van robuuste en kosteneffectieve producten. Vandaag telt D-Link meer dan 2700 werknemers wereldwijd, en levert producten in niet minder dan 100 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de Taiwan Stock Exchange en NSE in India.

De markt van netwerken is sinds de start van D-Link 25 jaar geleden sterk veranderd, en dat geldt ook voor de producten. D-Link bracht onder groene technologie, D-Link Green. Het bedrijf biedt ook al sinds 2006 producten die compatibel zijn met de nieuwe IPv6, de zesde versie van Internet Protocol.

In 2010 genoot D-Link's Boxee Box veel aandacht en kreeg de mediaplayer tal van prijzen toegekend. Enerzijds om het gemak om het internet te verbinden met een flatscreen TV en anderzijds voor de opvallende vormgeving.

'Vandaag is het bedrijf niet langer enkel leverancier van netwerktechnologie. D-Link heeft een breed scala aan producten die complementair zijn aan consumentenelektronica en bestaande producten zoals flatscreen TV en tablets verrijken. Eén van D-Link's laatste baanbrekende producten is Boxee Box, die op een warm welkom van gadget-liefhebbers kan rekenen. Mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en computers zijn steeds meer met elkaar verbonden. De technologische convergentie biedt D-Link een scala van mogelijkheden voor netwerkoplossingen voor de komende 25 jaar', zegt Tony Tsao, CEO van D-Link.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3971665). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.