Managed hosting door True

HP gaat strijden met Apple, Google en Microsoft

 

HP bindt de strijd aan met de Apple iPad en iPhone. HP doet dat met de nieuwe HP TouchPad-tablet. Deze tablet werkt op het besturingssysteem WebOS, dat van het overgenomen Palm afkomstig is. Daarnaast introduceert HP twee smartphones die op WebOS werken. Hiermee bindt HP de strijd aan met Google Android. Later is HP van plan WebOS op pc's te installeren. Dat is minder goed nieuws voor Microsoft.

De HP TouchPad is een 9,7-inch tablet van 13 mm dik en weegt 760 gram. De HP Touchpad heeft een scherm van 1024 bij 768 pixels. Het apparaat is uitgerust met een 2 gigahertz dual-core Snapdragon-processor, heeft één camera voor videochat, 16 of 32 GB ingebouwd geheugen, 'Beat by Dre'-speakers en ondersteunt Adobe Flash Player. Voorlopig ondersteunt de TouchPad alleen Wi-Fi-verbindingen. Later komt er een 3G/4G-versie van de HP Touchpad op de markt, aldus de leverancier.

Adobe Flash
Samen met de nieuwe tablet introduceert HP twee nieuwe smartphones. Voor de zakelijke gebruiker is er een nieuwe, verbeterde versie van de Palm Pre. Voor de consument is er een soort 'mini'-Pre: de HP Veer. De HP Pre3-smartphone heeft een 3,6-inch aanraakscherm, een 1,4 gigaherz-processor, een uitklapbaar toetsenbord , 3G- en Wi-Fi-verbinding, ondersteuning voor Adobe Flash en een pakket zakelijke software. De HP Pre3 kan een eigen mobiele hotspot creëren waardoor het werkt als een draadloze Wi-Fi-router. Hierdoor kunnen maximaal vijf draadloze Wi-Fi- apparaten worden aangesloten. De Pre3 en de HP TouchPad kunnen in combinatie worden gebruikt, aldus HP.

De HP Veer-smartphone heeft een 800MHz processor, 8 GB aan interne opslag, Adobe Flash-support, Wi-Fi-ondersteuning en een 5 megapixel-camera.

Microsoft Windows
HP concurreert met zijn WebOS direct met Apple's iPad and iPhone die werken op het iOS-besturingssysteem. Tevens concurreert WebOS met Google's Android-besturingssysteem. HP zegt zijn besturingssysteem WebOS in de toekomst ook op zijn pc's te willen uitbrengen. Wanneer precies is nog onduidelijk. Aangezien HP een grote speler is in de markt voor zakelijke pc's zou deze nieuwe strategie voorl impact hebben op de verkoop van het Microsoft Windows-besturingssysteem. Dit is opmerkelijk, want HP en Microsoft zijn al lange tijd trouwe partners van elkaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3776801). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.