Managed hosting door True

'In 2014 is 90 procent van dataverkeer video'

 

Meer dan 90 procent van alle dataverkeer bestaat in 2014 uit videobeelden. Dat verwacht algemeen directeur John Chambers van netwerkleverancier Cisco. 'Video is het nieuwe bellen', proclameert hij. Om die reden heeft het technologieconcern besloten zijn pijlen te richten op het verwerken van video via ict-netwerken en datacenters. 'Videoverkeer heeft invloed op de gehele architectuur van het achterliggende netwerk.'

Zelf doet Cisco hard mee aan het bevorderen van videoverkeer. Chambers noemt deze strategie 'Telepresence voor iedereen en overal.'

Eind 2006 bracht de onderneming  zijn videovergaderproduct Telepresence uit en begin 2010 lijfde Cisco het Noorse bedrijf Tandberg in. Met de producten van Tandberg, die minder uitgebreid en dus minder duur zijn dan Telepresence, wil de multinational videoconferencing mogelijk maken in het midden- en kleinbedrijf.

Umi en Cius
In het najaar van 2010 bracht het technologiebedrijf videoconferencing ook naar de woonkamer van consumenten, met de introductie van Umi. Dat is een apparaat dat op de thuistelevisie en op internet wordt aangesloten.

Bovendien komt de fabrikant binnenkort op de (Amerikaanse) markt met Cius, een tablet-pc die op een telefoon kan worden geplaatst maar ook los functioneert. Het apparaat is te gebruiken als beeldscherm voor videobellen, maar ook voor het op afstand delen van documenten en het werken in de cloud.

Concurrenten
Topman Chambers is overtuigd dat zijn onderneming een leidende rol gaat spelen in de verwerking van videoverkeer. 'We waren de eerste die voice-over-ip op de markt brachten en zijn daar nu marktleider. Nu worden we de eerste met video-oplossingen voor datacenters.' Ook concurrenten als Alcatel-Lucent en Juniper zetten de komende tijd in op video.

Chambers deed zijn uitspraken tijdens het gebruikersevenement Cisco Live dat van 31 januari tot en met 3 februari 2011 plaatsvindt in Londen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3764951). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Chambers heeft het niet geheel begrepen of wordt niet goed genformeerd. Cisco wordt de eerste met video-oplossingen voor datacenters, come on. Dit is al meer dan een jaar op de markt, HitCast levert UnifiedVideoConferencing al vanaf begin 2009 als een Video Utility Service gewoon vanuit een datacenter als een Cloud dienst.

Mogen CEO wel liegen van hun moeder?

De reactie van Chambers is uitgebreid te lezen op diverse sites. (O.a. WJ en finance.yahoo.com). De vertaling is simpelweg niet goed. Je denkt toch niet dat een man als Chambers op zo'n manier in de fout gaat? Come on Alfred...

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.