Managed hosting door True

KPN levert LogicaCMG Nederland nieuwe WAN

 

KPN gaat een nieuw Wide Area Network (WAN) leveren en beheren voor LogicaCMG Nederland. Hiervoor is een driejarige overeenkomst gesloten waarmee een bedrag van bijna € 2 miljoen gemoeid is.

Het nieuwe WAN, dat 15 locaties en meer dan 6000 medewerkers van LogicaCMG in Nederland koppelt, wordt op dit moment geïmplementeerd en zal eind november worden opgeleverd.

LogicaCMG is een van de eerste system-integrators in Nederland die het netwerk uitbesteden aan KPN. Ook het vaste telefoonverkeer wordt geleverd door KPN. Eerder dit jaar werd het mobiele telefoonverkeer al uitbesteed aan KPN.

’Wij hebben besloten onze netwerkinfrastructuur volledig uit te besteden, zodat wij ons meer kunnen richten op onze corebusiness, de IT-dienstverlening,’ aldus Rob van der Stap, CIO bij LogicaCMG. ’Bovendien voldeed ons oude netwerk niet meer aan onze eisen en wensen. KPN kan ons een netwerk bieden dat wel aan onze hoge eisen voldoet van nu en de toekomst. Het nieuwe WAN is een volledig beheerde en integrale oplossing op basis van Ethernet VPN en IP-VPN. Het biedt maximale flexibiliteit en schaalbaarheid en is kostenefficiënt en toekomstvast. Vanwege deze grote voordelen hebben wij voor de oplossing van KPN gekozen.’

’Wij bieden een kostenefficiënt netwerk, dat bovendien voorbereid is op nieuwe ontwikkelingen als VoIP,’ aldus Martijn Blanken, directeur integrated & managed solutions bij KPN. ’Hoewel LogicaCMG in meerdere panden VOIP al operationeel heeft, is KPN nu samen met LogicaCMG een verdere migratie naar VoIP nader aan het bestuderen. VoIP combineert data- en spraaktoepassingen in één netwerk. Met VoIP kan LogicaCMG bedrijfsapplicaties en communicatiesystemen efficiënt integreren. Het zorgt niet alleen voor kostenbesparingen omdat minder investeringen in infrastructuur nodig zijn, maar maakt ook het beheer eenvoudiger. In plaats van twee afzonderlijk te onderhouden netwerken is er slechts één geïntegreerd netwerk. We zijn nu als netwerkpartner aan het kijken hoe LogicaCMG het best van VoIP kan profiteren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/374948). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.