Managed hosting door True

Markt gebruikt meer zakelijke iPhone-apps

 

Apps

Het afgelopen jaar nam het aantal zakelijke applicaties in de Apple App Store flink toe. Dat blijkt uit een rapport van Distimo, een Nederlands bedrijf dat de grootste online applicatiewinkels analyseert. In 2010 groeide het business-segment met 186 procent. Dat is meer dan de gemiddelde groei van 111 procent voor het volledige aanbod van 'app stores'.

Die toename lijkt te bevestigen dat steeds meer gebruikers de Apple iPhone als een werkinstrument beschouwen en dat ontwikkelaars van mobiele applicaties hier ook op inspelen. Een omgekeerde beweging zien we in de BlackBerry App World, die het afgelopen jaar meer applicaties aantrok met een focus op entertainment. Bij concurrenten Google en Nokia was de groei gestaag in beide categorieën.


Populairste apps
De populairste zakelijke apps waarvoor smartphonegebruikers bereid waren te betalen, zijn onder meer WhatsApp Messenger (iPhone en BlackBerry), AppBox Pro (iPhone), MyBackup Pro en DocumentsToGo (Android), SPM Mobile Shell (Windows Mobile) en Quickoffice Premier 6 (Nokia Ovi).

In samenwerking met Data News

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3746202). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.