Managed hosting door True

Nederlands Interxion gaat naar Wall Street

 

Datacenterbeheerder Interxion krijgt binnenkort een notering aan de Amerikaanse aandelenbeurs New York Stock Exchange. Het bedrijf, dat zijn hoofdvestiging op Schiphol-Rijk heeft, hoopt minimaal tweehonderd miljoen dollar op te halen. Het geld wordt gebruikt om nieuwe klanten te werven in groeimarkten zoals financiële dienstverlening, cloud computing, digitale media en telecom. In elk van deze markten wil Interxion klanten met gezamenlijke interessegebieden samenbrengen.

Ook beoogt het datacenterbedrijf de omzet van zijn bestaande klantenkring te verhogen. Uit die kring komt ongeveer 70 procent van de nieuwe opdrachten, meldt Interxion in het prospectus op de site van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Daarnaast wil de onderneming investeren in de relatie met internetknooppunten en in zijn klantenservice.

Interxion (spreek uit als 'interaction') geeft ruim zestien miljoen gewone aandelen uit en enkele bestaande aandeelhouders bieden er nog eens 2,3 miljoen. Het bedrijf verwacht dat de aandelen na beursgang elk tussen de elf en dertien dollar opleveren.


Co-locatie
De onderneming heeft 28 datacenters in elf Europese landen en telt meer dan 1100 klanten. De locaties worden voornamelijk gebruikt voor co-locatie. Daarbij stallen klanten hun eigen serverapparatuur in de ruimte van de aanbieder en maken zij gebruik van de faciliteiten, voor bijvoorbeeld koeling en dubbeluitgevoerde stroomvoorziening.

In 2009 boekte Interxion een nettowinst van 32 miljoen euro bij een omzet van bijna 172 miljoen euro. Het is onbekend waarom het bedrijf kiest voor een notering aan de beurs van New York en niet aan die in bijvoorbeeld Amsterdam. De Britse woordvoerder doet geen mededelingen en verwijst naar het prospectus.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3745583). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.