Managed hosting door True

Enexis gunt Vodafone mobieletelefoniediensten

 

Vodafone mag de komende twee jaar de mobieletelefoniediensten aan Enexis, het vroegere Essent Netwerk, leveren. Binnen de raamovereenkomst is er de mogelijkheid om drie keer met één jaar te verlengen. De geschatte waarde van de opdracht bedraagt 2,1 miljoen euro. Bij Enexis werken ruim 3500 mensen.

Enexis was in de aanbesteding Mobiele Telefonie en Datacommunicatie op zoek naar een partij die telefoon- en datatransmissiediensten kan gaan leveren aan het energiebedrijf. Na onderhandelen werd Vodafone geselecteerd op basis van de meest voordelige aanbieding.

Vodafone wordt nu voor minimaal twee jaar verantwoordelijk voor de mobiele telefonieaansluitingen, smart devices (zoals Blackberry's) en mobiele breedbandaansluitingen voor mobiele werkplekken en mobiele breedbandaansluitingen voor monteurs in het veld.


Wide area network
De overeenkomst met Vodafone is niet de eerste samenwerking die Enexis aangaat met de telecomaanbieder. Eind 2009 kreeg Vodafone een driejarige mantelovereenkomst gegund voor het aanleggen van een wide area network (wan). Dit driejarig contract vertegenwoordigt een waarde van vijf miljoen euro en er kan tot vijf jaar worden verlengd.

Onlangs gunde Enexis ook al een andere telecomopdracht. Getronics mag de komende vijf jaar de vaste kantoortelefonie beheren en de contactcenterdiensten leveren. Deze mantelovereenkomst is voor de duur van vijf jaar aangegaan met de mogelijkheid tot verlenging van twee maal één jaar. Dit contract vertegenwoordigt een waarde van 6,5 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3744229). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.