Managed hosting door True

Apple voor de rechter

 

Apple wordt in de VS aangeklaagd voor het doorsturen van privégegevens aan adverteerders zonder toestemming van de gebruikers, meldt Data News.

Volgens de aanklacht, die dateert van 23 december en werd gedeponeerd bij het gerecht in San José, zouden sommige apps voor de iPhone en de iPad persoonlijke gegevens van gebruikers doorsturen naar adverteerders. Voorbeelden zijn data over welke toepassingsprogramma's gebruikers downloaden, en hoe lang en hoe vaak ze die gebruiken.

De aanklacht vermeldt ook dat sommige applicaties gegevens over locatie, leeftijd en geslacht van de gebruiker, tot zelfs seksuele en politieke voorkeur verkopen aan adverteerders. Onder meer Pandora, Dictionary.com en The Weather Channel worden genoemd.

iPhones en iPads zijn uitgerust met een unique device identifier (UDID), een soort uniek nummer per toestel, dat gebruikers volgens de aanklacht niet kunnen uitschakelen. Apple spreekt dat tegen, en stelt dat het niet mogelijk is om data door te sturen zonder toestemming van de gebruiker.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3732556). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.