Managed hosting door True

'Prijzenoorlog smartphones slecht voor milieu'

 

De prijzenoorlog tussen de producenten van smartphones heeft desastreuze gevolgen voor het milieu. Dat stelt de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop na een onderzoek, aldus Data News.

De afgelopen maanden is er een prijzenoorlog uitgebroken op de markt van de smartphones. De geavanceerde gsm's vervangen steeds meer hun gewone broertjes en worden almaar goedkoper.

Test-Aankoop wijst er op dat de fors gestegen vraag een grote invloed heeft op het milieu. Smartphones worden gemaakt met materialen die slecht zijn voor het milieu en worden bovendien bijna nooit gerecycleerd.

Voor de productie van de toestellen zijn een aantal schaarse metalen en mineralen, zoals goud en palladium, nodig. Dat zorgt voor conflicten in de gebieden waar die grondstoffen worden gewonnen, voornamelijk op Afrikaanse bodem.

Test-Aankoop wilde ook een onderzoek uitvoeren naar de werkomstandigheden in de fabrieken, maar kreeg slechts toegang tot vestigingen van LG en Samsung. Onder meer Apple, Sony Ericsson en Nokia weigerden hun deuren te openen.

De consumentenorganisatie kent Samsung de onderscheiding van meest verantwoorde keuze toe. De producent heeft de voorbije jaren heel wat inspanningen gedaan voor zowel het milieu als voor zijn arbeiders, aldus Test-Aankoop.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3725962). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

800 euro voor een iphone een prijzenoorlog?

Maar geldt dit niet automatisch voor alle prijzen-oorlogen ? Ik kan me voorstellen nu dat de LCD TV's goedkoper worden vanwege de opkomt van de LEDTV, dat ook veel beelbuizen en oudere LCD's bij het grof vuil komen te staan.

In weze is geen een oorlog goed voor het millieu natuurlijk.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.