Managed hosting door True

Apple weigert iPhone-app met het woord 'trekken'

 

Een iPhone-app van boekenclub Eci.be werd door Apple geweigerd omdat er het mogelijk aanstootgevende woord 'trekken' in voorkwam. De app helpt mensen om tijdens de feestdagen namen te trekken voor wie ze een cadeautje moeten kopen. Dit meldt het Belgische Data News.

Een iPhone-app die consumenten helpt bij het trekken van briefjes of namen voor wie ze tijdens de feestdagen cadeautjes moeten kopen, werd door Apple geweigerd. Apple struikelde over het woordje ‘trekken', dat mogelijk vulgair of aanstootgevend kan worden opgevat.

Lootjes trekken om te zien voor wie je een cadeau moet kopen, is echter een oude traditie in Nederland en Vlaanderen. In de Vlaamse volksmond spreekt men ook van briefjes of namen ‘trekken'. Eci.be ontwikkelde de app zodat mensen dit thuis op hun iPhone kunnen doen.

Het duurde een paar weken om Apple ervan te overtuigen dat het woord ‘trekken' in deze context volledig onschuldig werd gebruikt. Door het uitstel kon Eci.be de app niet tijdig uitbrengen voor Sinterklaas. De app is er nu wel, maar werd omgedoopt in het meer onschuldig klinkende Eci Giftshaker.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3719834). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Appel censureert dus OOK al de gegevens die we mogen zien, waar bemoeit iedereen zich toch mee, Al ik een iPhone zou kopen moet ik toch zelf weten waar ik aan-, mee- ,be- of in- trek?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.