Managed hosting door True

EC denkt aan Europees telefoonnummer voor bedrijven

 

De Europese Commissie onderzoekt het nut van een systeem dat bedrijven in staat stelt om in alle lidstaten van de Europese Unie hetzelfde telefoonnummer te gebruiken. Dit meldt het Belgische Data News.

Er bestaat momenteel geen Europees telefoonnummer dat beschikbaar is voor bedrijven die ook buiten de grenzen bereikbaar willen zijn. In elke lidstaat waar ze actief zijn moeten ondernemingen hun toevlucht zoeken tot nationale nummers, of tot zakelijke nummers (zoals 0800-nummers), die vaak evenmin bereikbaar zijn vanuit andere lidstaten.

Volgens eurocommissaris Kroes zou een Europees telefoonnummer bedrijven helpen om makkelijker te verkopen in het buitenland en zou het de toegang tot klantendiensten vergemakkelijken. De Commissie denkt aan twee mogelijkheden: de invoering van een kort nummer (bijvoorbeeld beginnend met 115) dat voor bedrijven kan worden gereserveerd, of de invoering van een toegangscode voor Europees telefoonverkeer (+3883).

De Nederlandse eurocommissaris wil van bedrijven, consumenten, overheden en telecomoperatoren vernemen of ook zij voordeel zien in Europese zakelijke telefoonnummers. Ze begon maandag een raadpleging die tot eind februari 2011 loopt. Daarna volgt mogelijk een voorstel voor de invoering van dergelijke nummers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3691323). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.