Managed hosting door True

Zakelijke markt omarmt Mac, iPad en iPhone

 

De zakelijke markt schaft steeds vaker producten van Apple aan, zoals de Mac, iPhone en iPad. Ook in Nederland is de fabrikant samen met zijn resellers actief in de verkoop aan het bedrijfsleven. Ceo Steve Jobs spreekt van een 'iPad business momentum'.

De zakelijke markt heeft volgens Steve Jobs veel interesse in de Apple iPad, die de notebook vervangt of aanvult, zo meldt channelinsider.com. De iPad of iPhone wordt gebruikt door diverse gebruikers, zoals managers, marketeers, doktoren, retailers en werknemers die tijdens hun studietijd al veel met Apple werkten. Dat was tien jaar geleden wel even anders. Toen was het echt een merk voor liefhebbers of voor speciale afdelingen, zoals opmakers van bladen of reclamebureaus. Apple verkoopt zichzelf echter. Dat komt ook doordat werknemers vaker zelf een iPad of iPhone aanschaffen en deze meenemen naar hun werk. De apparatuur is licht en makkelijk om op reis mee te nemen. Daarnaast durven werknemers vaker te vragen om een Mac in plaats van een Windows-computer. Verder zijn Apple-computers eenvoudig te beheren en hebben ze minder last van virussen.

Door de interesse vanuit de zakelijke markt werkt Apple wereldwijd samen met system integrators, resellers en service providers. Die zorgen ervoor dat de Mac's in de it-infrastructuur passen en goed met Windows-systemen kunnen samenwerken. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de komst van cloud computing en desktopvirtualisatie.

iStyle 

Apple verkoopt zijn producten aan diverse verticale marktsegmenten, ook in Nederland. In ziekenhuizen en de retail wordt de iPad bijvoorbeeld gebruikt voor het beheer van en de toegang tot medische of voorraadgegevens. In het Apple-magazine iStyle valt op te maken dat de fabrikant zijn producten actief bij het bedrijfsleven promoot.

Apple Nederland zegt de kanaalstrategie niet met de redactie van CRN te kunnen bespreken. Jurriaan Trommels, pr-manager voor Apple Benelux, meldt CRN:' Helaas zijn de channel verantwoordelijken bij Apple niet geautoriseerd om als woordvoerder voor de organisatie op te treden. Apple beschouwt bovendien haar strategieën als vertrouwelijke informatie, dus ben ik bang dat we niet mee kunnen werken aan een interview. Wel ontzettend bedankt voor je interesse in Apple.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3687948). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Het gebruik van de iPad, iPhone in combinatie met een macbook en een mobile abonnement maakt het voor ons mogelijk om overal te kunnen werken.
Op kantoor hebben we 27 iMac staan met daarop office voor mac2011 zodat we met onze klanten kunnen communiceren.
Het enige waarvoor ik nog parallels en win7 geinstalleerd heb is dat wij graag in visio2010 de opzet van een infrastructuur uitwerken.
De rest doen we op de Mac.
Ja de Mac is duurder dan een willekeurig Windows notebook in aanschaf.
Maar het werkt prettiger, dus voor ons is het nu Apple waar het kan en een windows machine/applicatie waar het moet.

Ik laat u graag een demo zien van ons crm systeem wat met twitter integreerd en op iphone en ipad en Macbook werkt. Zelfde voor onze projectmanagement tool volledig webbased op iphone, ipad en werkt ook op window computers, maar de app's voor onze tools zijn adembenemend.
Lokaal geinstalleerde software.......noem me eens een reden waarom ik dat nog zou willen ?

Met vriendelijke groeten,

Rob van den Boogaard
HealthyDesign Studio

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.